Hur berätta om du behöver en EGR Ventil

för avgasåterföring (EGR) är en del av bränslet och avgassystemet i bilen. När fungerar korrekt, det hjälper att hålla lämplig bränsle-luftblandning, lufttryck och avgastrycket i bilen. En EGR-ventil gå dåligt, men kan leda till minskad bränsleekonomi, tvekan, effektförluster och ojämn tomgång. Om du misstänker att din EGR ventilen misslyckas, ta bilen till en mekaniker för testning och reparation. Instruktioner
1

Titta på din varvräknare för att se om det håller stadigt när bilen går på tomgång. Ett av de första tecknen på att en EGR-ventil behöver bytas är uppkomsten av en ojämn tomgång. I svåra fall, kommer du att kunna känna tomgång ojämnt när bilen inte är i rörelse.
2

Test för tvekan. När du trycker på gaspedalen, bör bilen accelererar jämnt. Om det verkar vara avbrott i strömmen leverans eller om motorn fräser vid högre varvtal, kan EGR-ventilen vara dåligt. I vissa fall kan detta ta sig uttryck som en förlust av makt vid eller över vissa varvtal. Addera 3

Undersök någon blockering. Om bilen börjar motorstopp när inte rörelse, till exempel när du är stoppljus och skyltar stopp, betyder det oftast att EGR-ventilen börjar att misslyckas. I de fall där EGR-ventilen är orsaken till problemet, kommer en ojämn tomgång äts det motorstopp.
4

Lyssna efter en varsam knackning eller knacka kommer från motorrummet när bilen går på tomgång , som ökar när din vinst fart. Knackar kan vara ett tecken på en dålig EGR-ventil, särskilt om det åtföljs av en eller flera av ovanstående symtom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63974.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.