1989 Corvette går inte på tomgång & Poor Performance

Alla maskiner kommer så småningom bryta ner och falla från tidens tand, och även den mäktiga Corvette är inget undantag. En följd av GM: s nyfunna besatthet med körbarhet och bränsleekonomi, var Tuned Port Injected L98 Corvette s motoranläggning av val från 1985 till 1992. TPI-systemet var en rättvis och uppriktig ansträngning på GM: s del, men drabbades av många av samma Gremlins som gjorde de flesta av insprutningssystem för eran. Time exponerar endast TPI inneboende svagheter, vilket brukar resultera i någon förlust av prestanda. First Things First

Före allt annat, kontrollera att se till att du inte har några vakuum läckor och att din trottelpositionsgivarens och idle air-sensor fungerar och korrekt justerade. Kontrollera din tändinställningen för att säkerställa att det är inom fabriken spec och se till att du har en ständig gnista. Dessa misslyckanden kan lätt orsaka en ojämn tomgång och förlust av prestanda, och de är vanligt nog för att motivera kontroll före allt annat.
Fuel Problem

Ett igensatt bränslefilter kommer inte nödvändigtvis att orsaka en allvarlig nedgång i tryck, men det kommer att orsaka en minskning av bränslemängden. Ytterst är det denna volymminskning som orsakar att motorn tappar effekt, och de snabba svängningarna i trycket som kan bli följden av ett igensatt filter kommer att orsaka en förlust av tomgång kvalitet. Naturligtvis kan du också ha det motsatta problemet, din motor skulle kunna få för mycket bränsle om en eller flera av spridarna hänger öppen och ständigt läckande bränsle i motorn. Det senare kommer att resultera i en konstant eller intermittent missar och en rå luktar bränsle i avgaserna.
Limp Home Mode

Bränsleinsprutningssystem vanligtvis drivs i vad kallas "sluten slinga"-läge, vilket innebär att motorns sensorer bildar en slinga av information om luft som går in i motorn och kvaliteten av luft och bränsle kommer ut. Om någon av motorns sensorer misslyckas, kommer datorn att gå in i "open loop"-läget, en mycket konservativ stat i samklang varvid datorn orterna till sitt bästa gissning på hur motorn ska köras. Resultatet är en märkbar förlust av effekt och möjligen tomgång kvalitet. Addera EGR fastnat i öppet

Din Corvette använder ett avgassystem avgasåterföring att mata begagnade avgaserna in i intaget att minska temperaturen i förbränningskammaren och därmed kväveoxidutsläppen. EGR-ventilen reglerar hur mycket avgaser går tillbaka in i motorn, och kol uppbyggd i enheten kan tandköttet upp det och hålla den öppen under tiden. Detta kommer i slutändan resultera i en förlust av prestanda, dålig bränsleekonomi och en ojämn tomgång.
Spark Underlåtenhet

En dåligt fungerande elsystem eller intermittent gnista kommer också att orsaka ovanstående beskrivna symptom. En lös eller sliten jordningsband, brända eller dela trådar plugg, dålig tändspole eller misslyckas generator kan resultera i minskad tändningssystem. "Spark scatter" händer när tändningen slumpmässigt hoppar upp eller ner ett antal grader, och det är oftast resultatet av en sliten och sträckt kamkedjan. Ett litet kvarter Chevy distributör får sin motivation direkt från oljepumpen, så gnista scatter kan också vara resultatet av en sliten oljepump eller distributören drivhjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68232.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.