Felsökning av problem Bilradio

Det största problemet med bilradioapparater är störningar. Tekniken är föremål för störningar från omgivningen. Denna störning är mer märkbar i en bilradio eftersom bilen rullar runt och problem kan inte fastställas genom att vistas i ett fast läge. Felsökning omfattar kontroll av antennen och dess anslutningar, undvika att lägga till objekt i bilen som kan skapa statisk och göra vissa placering ändras. Saker du behöver
Sandpapper
Skruvmejslar
Visa fler instruktioner
1

att antennen skjutits ut och prova på radion igen.
2 < p> Kontrollera antennanslutningarna. Den viktigaste förbindelsen, och den som är mest sannolikt att saknas är tunnare svarta kabeln som ska anslutas till bilens kaross. Spåra det tillbaka från antennen och se till att den är kopplad till ren metall. Rost kan orsaka dålig kontakt, så skruva loss kabeln från kroppen och ta bort rost med sandpapper tills du har en ren anslutning. Sätt tillbaka kabeln.
3

Extra stål läggas till bilen kan orsaka störningar. Det inkluderar cykelställ och cyklar. Försök att ta bort dem för att se om det fixar det.
4

Gör en mental anteckning om du hör brus på samma plats eller tid varje dag och helt enkelt ta en annan väg, eller försöka köra på en annan tid , för att se om den statiska är miljömässiga.
5

Sök igenom på FM om radion låter illa. I städerna, kan radion plocka upp signalen två gånger --- gång från den direkta signalen och en gång från reflektioner av byggnader. Re-scanning kan hjälpa, som kan ta en annan väg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65163.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.