Hur man upptäcker en topplockspackning Från White Smoke Med låg kylvätskenivå

Om bilen plötsligt lägger ut en massa vit rök från avgasröret eller ständigt använder överskjutande belopp av motorns kylvätska, är chansen att du har en dålig topplockspackning på händerna. Head packningar hjälpa till att hålla motorns kylvätska och olja från att läcka in i förbränningskammaren. Vit rök är oftast en stor indikator på en sviktande topplockspackning som har misslyckats med åldern, stora mängder värme eller stora mängder av vridmoment som anbringas på bultarna. Detektion av en dålig topplockspackning är en relativt enkel uppgift som kan göras utan att avlägsna topplocket. Instruktioner
1

Kontrollera bilens kylvätskenivån när fordonet är i bruk. Fyll bilen med kylvätska till maxstrecket och sedan observera kylvätskenivån genom ogenomskinliga kylvätskeutjämningsbehållaren under varje resa. Om vätskenivån fortsätter att sjunka under körning och det finns inga yttre läckage, kan det finnas en läcka genom topplockspackning.
2

Kontrollera bilens motorolja. Leta motorns oljesticka och dra tillbaka den från oljestickan röret. Kontrollera aktuell oljenivå och sedan badda en liten mängd olja på en bit papper. Om oljan verkar vara en mjölkaktig färg, är kylmedel som kommer in genom de olje-passagerna och cylinderhuvud grund vid sviktande topplockspackning.
3

Starta motorn och stå vid baksidan nära avgasröret. Observera vad som kommer ut ur röret. Stora mängder vit rök indikerar en brist topplockspackning. Avgaserna kommer också att ha en semi-söt lukt och en hög mängd av fuktighet på grund av motorns kylmedel läcker in i förbränningskammaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67653.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.