Honda Civic startproblem

Starta problem i din Honda Civic kan vara frustrerande att diagnostisera. När du startar din motor, startmotorn, tändsystem, bränslesystem och motorns styrdator måste alla arbeta i harmoni för att motorn ska branden. Ett fel i en enda av de mindre komponenterna i något av dessa system kan lämna dig strandsatta. Starter inte blir motorn när nyckeln vrids

Om startmotorn inte slår över när du vrider på nyckeln, börja med att undersöka sambanden mellan de positiva och negativa batterikablar och batteriet terminaler. Över tiden korrosion kan utvecklas mellan kabeländarna och batteripolen. Om någon är närvarande måste rengöras med ett batteri borste. Också Dra fast skruvarna som håller fast kablarna till batteripolerna. Försök att slå på strålkastarna. Om de verkar dimmer än normalt att batteriet behöver laddas.
Engine omsätter långsamt

som spanar batteripolerna och strålkastare ljusstyrka som beskrivits ovan, undersöka den negativa batterikabeln s anslutning till fordonets kropp. Om bulten är lös, dra åt den, och om det finns korrosion, rengör den med en stålborste. Kontrollera också att de elektriska kablarna till startmotorn är ordentligt fastsatta. Om inget av ovanstående löser problemet, ta bort startmotorn och ta den till en Biltema som ska testas. Byt vid behov.
Startmotor Roterar men inte Vrid motorn
Slå

på strålkastarna och kontrollera om ett dött batteri. Börja med att göra att skruvarna som håller startapparaten till motorblocket är åtdragna. Om så inte är problemet, bort startapparaten och kontrollerar tänder på både starter växeln och den flexplåten. Om någon är flisas eller saknas, måste startmotorn och /eller flexplate bytas. Roterar
motor men startar inte

Börja med att kontrollera att se till att det finns bränsle i tanken. Om bränslemätaren eller sändande enheten normalt, kan det verka som det finns gas i tanken när den är i själva verket tom. Ta bort tändstiften (kopplar endast en plugg tråd i taget för att undvika att blanda ihop den tändföljd) och kontrollera om kontakterna är smutsiga eller skadade. Kontrollera gapet tändstiftet med en bladmått.
Motorn tänder men går inte
p Om motorn tänder men kommer inte att köra, kunde det vara ett resultat av vakuum läckor vid insuget. Dra åt bultarna som förbinder förgasaren eller spjällhuset till insugningsröret och bultarna som förbinder insugningsröret till motorn. På förgasarmotorer du kan testa om bränslet når förgasaren genom att koppla loss bränsleledningen vid förgasaren och placera det i en bränslebehållare. Har någon starta motorn medan du tittar för att se om bränslet kommer ut på linjen. Bränsleledningarna på bränsleinsprutade fordon körs under intensiv press. Bränsletryck tester på bränsleinsprutade fordon bäst att professionella mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64148.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.