Felsökning av en Ford Termostat

Termostaten i en Ford använder en ventil fylld med kvicksilver för att mäta temperaturen på kylvätskan i motorn. När temperaturen stiger, öppnas ventilen och tillåter mer fluiden att strömma genom motorn. Detta håller Ford från överhettning. Huruvida termostaten i din Ford förblir stängd och orsakar överhettning, eller det förblir öppen och förhindrar Ford från korrekt uppvärmning av motorn, kan du felsöka termostaten att avgöra om ersättning är nödvändig. Saker du behöver
dräneringskärlet
Tänger
Hylsnyckelsats
Pot
Kokande vatten
Termometer
Visa fler instruktioner
1

Tappa ur kylvätskan ur petcock sitter på undersidan av kylaren. Använd en tång för att öppna petcock om det behövs. Lossa termostaten från motorn. För att göra detta, följ övre kylarslangen till platsen där slangen ansluts till motorn. Bänd slangklämman av slangen med en tång och ta bort slangen från T-Stat bostäder. Ta bort skruvarna som håller fast T-Stat bostäder till motorn med en socket set, ta bort kåpan och dra termostaten ur motorn.
2

Fyll en kastrull med vatten så att termostaten vilar helt nedsänkt i vattnet. Placera termostaten i potten med fjädern vilar mot botten av krukan.
3

Placera en matlagning termometer i potten med termostat.
4

Värm vattnet tills den når 190 grader Fahrenheit. Termostaten kommer att förbli stängd tills den når 190 grader Fahrenheit. När temperaturen överstiger detta, bör termostaten öppnar och våren ska komprimera. Om det inte öppnas, är termostaten trasig och behöver en ersättare.
5

Sätt tillbaka din termostat eller installera sin ersättare. Placera en ny packning mellan motorn och termostathuset och fäst allting på plats med skruvarna. Fäst kylarslangen tillbaka till T-Stat bostäder och dränera vätska tillbaka in i kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65869.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.