Hur man avgör om din bil har ett batteri eller Starter Problem

När dina försök att starta bilen misslyckas, kan det ibland vara svårt att fastställa den verkliga orsaken till problemet. Den vanligaste orsaken är ett dött batteri. Ibland, dock kan din bil startar inte på grund av något fel med de mekaniska system i bilen. Ibland kanske du behöver en utbildad mekaniker för att upptäcka vad som är fel, men det finns alltid saker man kan och bör göra innan du tar ofta dyra steget att besöka en bilverkstad. Saker du behöver
annan bil
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din tändningsnyckeln till "tillbehör" läge. Om ditt batteri är fungerande, bör detta mata el, direkt från batteriet, till vissa tillbehör i din bil, till exempel din radio. Om dessa inte fungerar, är det förmodligen ett batteri problem.
2

Slå på strålkastarna. Om de inte kommer på, eller om de är dimmer än vanligt, är det förmodligen ett batteri problem.
3

försöker starta bilen. Om din förrätt försök att vända men dina elsystem klippa ut, har batteriet sannolikt bara tillräckligt med juice för att driva dina tillbehör, men inte tillräckligt för att starta bilen.
4

Försök att hoppa starta din bil . Detta innebär att du ansluter din bils batteri till en annan bils batteri med startkablar och försöker starta den. Observera att den andra bilen inte ska köras när du ansluter kablarna, men ska vara igång när du försöker starta bilen. De startkablar kommer att överföra el till bilen, från den andra bilen. Om bilen fortfarande inte startar, är problemet mer än sannolikt inte med batteriet. Byt ut batteriet om jump-starta din bil fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66709.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.