Vilka är orsakerna till överhettning i bilar?

Motoröverhettning är ett vanligt fordonsindustrin problem som allvarligt kan skada fordonets motor om de lämnas därhän. Det finns många fordon mekaniska delar som måste arbeta tillsammans för att normalisera motorns arbetstemperatur, när en eller flera av dessa delar misslyckas, kan motorn överhettas förekomma. Vad som följer är en lista över de vanligaste orsakerna till fordonets överhettning. Låga kylvätska

Motorkylmedlets är utformad för att cirkulera genom ett fordons motor och plocka upp värme från motorns inre delar och överföra den till motorns kylare, där värmen blir spridda, eller strålas, i utomhusluften. Korrekt mängder av motorns kylvätska är nödvändiga för att effektivt kyla en motor och förhindra överhettning. Om kylvätska är låg, kommer motorkylning påverkas negativt och motorn överhettas kan förekomma.
Motorns oljenivå Nivåer

Motorolja hjälper till att hålla motorn arbetstemperatur ned av minska friktionen i motorn, vilket gör att en motor för att arbeta enklare och fungera smidigare. Motorns oljenivå nivåerna ökar friktionen i motorn, vilket ökar motorns arbetsbelastning och höjer motorns arbetstemperatur. Om smörjolja nivåerna är mycket låga, kan motorn överhettas uppstå, vilket ökar sannolikheten för allvarliga motorskador uppstår.
Trasigt element

En dålig eller dysfunktionella radiator kan leda till att motorn överhettas om radiatorn inte tillräckligt sprida värmen från cirkulerande kylvätska. Som kylvätska cirkulerar genom ett fordons motor, plockar upp motorns värme och transporterar den till kylaren, där det blir strålas in i utomhusluften. Ett trasigt element kan förlora sin värme-reducerande förmåga, vilket kan tillåta värme alstras i cirkulerande kylvätska, vilket i sin tur leder till ökad motorns arbetstemperatur och, i allvarliga fall, motorn överhettas.

Felaktig Vattenpump

En motor vattenpump är ansvarig för trycksättning och snurrande motorkylmedel under ett fordons motor, vilket bidrar till att öka värmeabsorberande kapacitet cirkulerande kylvätska. En felaktig vattenpump, speciellt en som förlorar sin pumpande styrka, kan leda till att motorn överhettas om den inte har lämnat tillfredsställande pumpkraften att korrekt cirkulera kylvattnet i motorn. Stillastående kylvätska flöde leder till kylmediet blir överlastade med motor värme, vilket snart leder till en ökning av motorns arbetstemperatur och, i allvarliga fall, motorn överhettas.
Fastnat termostat

Ett fordon termostat är en liten, temperatur-reglerad ventil som öppnar och stänger som svar på motorns kylvätsketemperatur. En väl fungerande motor termostaten öppnar vid en förutbestämd temperatur, som varierar från bil till bil, för att tillåta kylvätska lagras i kylaren för att cirkulera igenom och kyla en varm motor. Om en termostat fastnar i stängt läge och förhindrar kylmedelsflödet från att komma in en varm motor, kommer motorn att fortsätta att värma upp och, så småningom, överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64147.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.