Felsökning av en 1996 Hyundai Sonata Mass Air Flow Sensor

Massan luftflöde (MAF) sensor i din 1996 Hyundai Sonata mäter mängden luft som strömmar genom luftfiltret och in i motorn. Övertid, men misslyckades smuts fastnar på interna ledningar, kretsar fel och interna komponenter kan göra MAF ur funktion. Så, hitta den verkliga orsaken till problemet är viktigt att undvika onödiga byten och dyra reparationer. MAF sensorn i din Sonata är relativt lättillgänglig och du kan felsöka det hemma med ett minimum av utrustning och verktyg. Saker du behöver
10 megaohm digital multimeter
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Sonata på en plats med tillräcklig ventilation. Om du är inne i ditt garage, öppna dörren till uppfarten. Starta motorn och låt tomgång i ca 15 minuter så att den når driftstemperatur och sedan stänga av motorn.
2

Öppna huven och leta reda på MAF-givaren. Du kommer att finna sensorn monterad i luftfiltret, mellan luftlådan, som innehåller luftfiltret och spjällhuset, som är porten till insugningsröret, ovanpå motorn. Du kommer att se en fyra stift elektriskt kontaktdon sticker ut från sensorn.
3

Inspektera kablar visuellt i kabelstam leder till sensorns kontakt, vilket gör att de är i gott skick och korrekt bifogas. Något dra på vardera av de fyra trådarna för att se till att de sitter fast.
4

Tillbaka sondera MAF Output Sensor signal och marken med 10 Mohm digital multimeter. Den röda tråden med en blå rand är signalen tråden. Den gröna kabeln med vit rand, eller tredje kabeln från signalkabeln, är din mark. Anslut den röda mätaren sonden till signalen tråd och den svarta proben till jordkabeln.
5

Ställ din mätare till ett lågt utbud på likspänning skalan så att du kan läsa upp till 5 volt.
6

Be en assistent för att starta motorn och hålla den på tomgång. Läs av värdet på din digitala mätarens display. Det bör vara mellan 0,7 och 1,1 volt.
7

Be din assistent till rev upp motorn upp till 3000 rpm. Din mätardisplay bör läsa nu mellan 1,3 och 2,0 volt. Stäng av motorn. Om MAF sensorn missade dessa tester, koppla bort jorden (svart) batteri kabel med en skiftnyckel och ta bort sensorn från luftfiltret med en stjärnskruvmejsel utan att röra siltrådarna inne i sensorn.
8

Placera sensorn på en arbetsbänk och spraya trådnät med luftmassemätare renare, följa instruktionerna på produktens etikett och installera sensorn i luftfiltret.
9

Återanslut marken (svart) batteri kabel med en skiftnyckel och upprepa steg 4 till 7. Om din MAF-sensorns värden är fortfarande utanför specifikationen, byt ut den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66936.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.