Felsökning av en sliten Kolvring

En sliten kolvring kommer att ha flera effekter på motorn. Kompressionen i cylindern som innehåller den slitna ringen kommer att minska kraftigt, vilket orsakar en grov körs motorn, dålig förbränning, ökat tryck i vevhuset på grund av förbränning förbi ringarna in i fallet, sotigt tändstift, ökad oljekonsumtion med rök vid avgasröret , sotigt syre och Mass Air flödesgivare och ett sotigt katalysator. Saker du behöver
tändkabeln
Isolerade tänger
Ratchet
Tändstiftshylsa
Cylinder läcka-down mätare
Compression mätare
Visa fler instruktioner

1

Dra alla tändkablarna från tändstiften. Markera dem om det visar sig att det kommer att bli svårt att bestämma deras ursprungliga placering senare. Trä slangen kompressionsmätare i cylinder 1 och sedan ansluter testaren till slangen.
2

Trampa gaspedalen något att öppna spjällhuset och veva runt motorn i tre sekunder. Vrid nyckeln off. Kontrollera och anteckna komprimering läsning. Utför samma procedur tills alla cylindrar har testats.
3

Kontrollera resultatet av komprimeringen test på alla cylindrar. Alla cylindrarna bör vara inom 5 procent av varandra. Något lägre än 5 procent har ett mekaniskt problem. Rikta den cylinder eller cylindrar som visar ovanligt låga värden för nästa test.
4

Montera slangen komprimering mätare på den drabbade cylindern. Anslut cylindern läckagefri ned spårvidd till denna slang. Anslut luftledningen till övrig inredning på mätaren. Vrid ratten för att reglera trycket på ingående mätaren till 90 pounds per kvadrattum.
5

Följ bleed-ner läsa på motsatt mätaren. Siffrorna på mätaren är rött, gult och grönt. Så länge som nålen är i det gröna, det finns väldigt lite läcka-ner. Bör nålen indikationen vara i gult eller rött, ett problem definitivt existerar. Denna speciella test kommer att peka ut den slitna delen, om det är en sliten ring eller en bränd ventil. Medan pumpa luft in i cylindern genom läckan-down mätare, lyssna efter ljud från spjällhuset, vilket tyder på en dålig inloppsventil. Avlägsna oljepåfyllningslocket på ventilkåpan och lyssna efter tryck som kommer ut av ventilkåpan, vilket indikerar en sliten ring. Lyssna på avgasrör för ljudet av luft som kommer ut, vilket indikerar en bränd avgasventil.
6

Rebuild motorn om testet indikerade en sliten kolvring eftersom, tyvärr, det finns ingen quick fix för denna typ av problem. Om problemet isolerades till ventilerna, kan topplocken avlägsnas och föras till en verkstad för en ventil jobb. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65341.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.