Så här testar du kamaxellägets sensor på en 1997 Ford F150

Den kamaxelgivaren i din 1997 Ford F-150 levererar en signal till färddatorn som används för att beräkna och utlösa systemet bränsleinsprutning. De modeller som är utrustade med V-6 motor använda en hall-effektsensor som tillhandahåller ett a /c signal som varierar mellan 0 och 5 volt, beroende på positionen av kamaxeln när den roterar. De modeller som är utrustade med V-8 motor använder en variabel motvilja sensor som ger en digital "on /off"-signal som kamaxeln roterar. Varje typ av sensor kräver ett annat provningsförfarande. Saker du behöver Review, Digital volt /ohm mätare
Hylsnyckelsats
Breaker bar
skruvmejsel
Wrench in
Visa fler instruktioner
V-6 Sensor Test

1

Ställ digitala volt /ohm mätare att läsa a /c volt. Tryck mätaren leder till baksidan av det elektriska kontaktdonet för att göra kontakt med trådarna inuti. Sondera mörkgröna kabeln på kontakten med den röda mätaren bly (positiv), och den svarta med svart (negativ) meters ledning.
2

Vrid tändningsnyckeln på, men startar inte starta motorn. Vrid motorns vevaxel medsols, med en breaker bar och uttag på vevaxeln bulten i centrum av vevaxelns remskiva.
3

Följ spänningen som visas på mätaren. Spänningen ska variera mellan 0 volt och 5 volt som motorn vänds. Byt ut sensorn om spänningen är en stadig 5 volt. Har den färddator kontrolleras Om ingen spänning finns på sensorn. Addera V-8 Sensor Test
4

Dra ledningsnätet elektriska kontakten från sensorn. Test för batterispänning i det elektriska kontaktdonet. Med tändningsnyckeln på och motorn avstängd, bör spänningen vid kontakten vara cirka 12,5 volt (batterispänning). Kontrollera om en bränd säkring i under-huven säkringsplinten Om ingen spänning tillförs till kontakten.
5

Ta bort sensorn bulten från framsidan av förarsidans topplock, med hjälp av en 10 -mm skiftnyckel. Vrid sensorn fram och tillbaka när du drar ut den ur topplocket. Tryck på mätaren leder till terminalerna i sensorn.
6

Passera en skruvmejsel nära änden av givaren och iaktta spänningen. Byt ut om det inte finns någon pulserande spänning som visas på mätaren, som skruvmejseln passerar slutet av sensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68105.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.