Felsökning bakhjulet Lager på en bil

De bakre hjullager på din bil bär lasten off av bakaxlarna. Lagren är som alla kullager i att de ger en jämn, friktionsfri yta för hjulet att rotera på. Dessa lager behöver fett för att ge denna friktionsfri yta. Emellertid kommer höga temperaturer och påkänningar som skapas från normal eller pigg körning, över tiden orsaka lagren att misslyckas. Smörjfett kommer ut från lagret när sälarna småningom misslyckas. När detta händer, måste du veta hur du felsöker problemet. Saker du behöver
Jack
2 pallbockar
Visa fler instruktioner
1

ta bilen ut för en enhet. Kontrollera om ett metalliskt skrapande ljud. Detta kommer att bli nästan som ett metalliskt visslande.
2

öka och minska farten och lyssna efter skrapande ljudet att fortsätta. Om ljudet ökar i intensitet eller volym som fordonshastigheten ökar eller minskar, indikerar detta en grov eller slitna hjullager.
3

Jack upp på framsidan av din bil med hjälp av bilens front Domkraftsfäste . Placera en pallbock under varje frontjacket punkter och sänk bilen på pallbockar.
4

Ta toppen och botten av hjulet och försök att flytta hjulet fram och tillbaka. Om du kan flytta hjulet, då du har en sliten hjullager som behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64149.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.