Hur man testar en Bränsleventil Pump Check

bränsleinsprutning fordon förlita sig på en högtrycks-bränslesystemet för att leverera rätt mängd bensin till insprutarna. Det höga trycket tillhandahålls av en elektrisk bränslepump som fungerar så länge som fordonet rullar. När motorn är avstängd, förhindrar en backventil tryck från att fly tillbaka genom pumpen, vilket gör det lättare att starta om fordonet. Om din bil är svårstartad när motorn är varm, kan en felaktig backventil vara problemet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
Skruvmejslar
Open-end skiftnycklar
Bränsle verktyg linje borttagning
Tryckluft
Visa mer Instruktioner
1

Parkera bilen på plan mark och dra åt parkeringsbromsen. Blockera hjulen på fordonets ände mittemot bränslepumpen. Ta bort säkringen bränslepumpen och starta bilen. Låt bilen gå tills den stannar. Dra runt motorn i fem sekunder för att avlägsna kvarvarande tryck från bränslesystemet.
2

Höj bilen med en domkraft och stödja det säkert på pallbockar för att komma åt bränslepumpen. Använd en skruvmejsel, nyckel eller bränsleledningen borttagningsverktyg att koppla bort bränsleledningen på utloppsport bränslepumpen. Akta dig för sprutning eller läckande bränsle när du kopplar ur bränsleledningen.
3

Vrid backventil i slutet av bränslepumpen motsols med en skiftnyckel tills den kan tas bort från pump. Blås tryckluft genom båda ändarna av backventilen. Verifiera att luft endast kan färdas genom backventilen i en riktning och är fullständigt blockerat i den andra riktningen. Byt ut backventilen om luft kan passera genom den i båda riktningarna.
4

Thread gamla eller nya behov, backventil i pumpen och vrid det medurs tills det är tät. Vrid backventilen ytterligare 1/4 varv medurs med en skiftnyckel. Återanslut och dra bränsleledningarna. Lyft bilen med en domkraft, bort pallbockar och sänk bilen till marken. Ta bort stoppklossar.
5

tillbaka säkringen bränslepumpen och starta bilen. Låt bilen gå tills de cykler kylfläkten på och av. Stäng av fordonet. Kontrollera bränsleledningarna för läckage och dra åt läckande anslutningar. Vänta 10 minuter och starta bilen. Kontrollera att bränslesystemet för korrekt funktion. Fortsätt att felsöka bränslesystemet om backventilsfunktion korrekt men ett problem kvarstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67563.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.