Felsökning av en vägmätare i en Chevrolet Silverado

Innan skenande tillkomsten av vägmätare bedrägeri, där en säljare kommer antingen mixtra med vägmätaren eller på annat sätt förvränga den verkliga körsträckan för fordonet, vem som helst med den skicklighet och kunskap kunde arbeta på sin vägmätare . Däremot behandlar den amerikanska federala regeringen nu vägmätare bedrägeri som ett grovt brott. Om du bestämmer din vägmätaren är i behov av reparation, är det bäst att ta den till återförsäljaren eller en certifierad vägmätare serviceverkstad. Om du misstänker att din vägmätare är att ha frågor, kan du utföra följande steg för att avgöra om du behöver ha den reparerad. Saker du behöver
Haynes Manual
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Verifiera hastighetsmätaren fungerar under körning. När du har kontrollerat hastighetsmätaren fungerar, kontrollera om vägmätaren går framåt med varje tiondel av en mil och fullständig mil du kör. Vägmätaren och hastighetsmätare får sina uppgifter från samma givare, dirigeras via den elektroniska styrmodulen (ECM). Om hastighetsmätaren fungerar och vägmätare är inte, är frågan i kombiinstrumentet och du bör gå vidare till steg 3. Om varken arbetar, går du till steg 2.
2

Se Haynes manual för att bestämma placeringen av hjulet hastighetssensorn på din visst år och modell av Silverado. Använd ficklampa för att visuellt inspektera hjulvarvtalsgivaren för skador. Kontrollera hjulets hastighet sele sensor ledningar för skador också. Om något ser skadat, måste du byta ut dem. Om båda ser bra, se till Steg 3.
3

Ta din Silverado till en Chevrolet återförsäljare eller din lokala hastighetsmätare butik för ytterligare diagnos. Om hastighetsmätaren fungerar och vägmätaren inte gör det kommer din kombiinstrumentet måste bytas ut eller repareras av en auktoriserad tekniker. När du har haft denna reparation utförs, se till att hålla pappersarbete och kvitton från reparationen att leverera till eventuella efterföljande ägare, om du bestämmer dig för att sälja lastbilen vid en senare tidpunkt.

I vissa fall, frågan kan vara ett problem med programvaran i ECM. I händelse av din ECM är att ha problem, behöver du det diagnostiseras genom en återförsäljare serviceavdelning för omkalibrering och /eller ersättning. Normalt när en ECM börjar uppvisar problem med programvara, kommer du att märka andra fel i de olika systemen ECM kontroller, som alla är drivlinan-relaterade system.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64638.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.