Felsökning av bromssystemet

Bromssystemet är ett av de viktigaste säkerhetsfunktionerna på ett fordon. Längre dagliga pendlar lägga till upp till mer slitage och stress på ett system där vi placerar säkerheten för oss själva och våra familjer. Moderna bromssystem är ett under av säkerhet och tillförlitlighet, från en enkel dubbel reservoar skivor fram /bak trumset upp till toppen av raden låsningsfritt bromssystem. Men problem kan uppstå från tid till annan och bör åtgärdas omedelbart. Fordonet drar snett
p Om bilen drar åt ena sidan när du bromsar du kommer att vilja börja med att ta bort de främre hjulen och inspektera skivbromsar fram. Kontrollera bromsbeläggen med avseende på skador, såsom flisning eller överdriven inglasning på ytan. Kontrollera även att olja och /eller fett inte har förorenat dynorna. Jämför dynorna på vardera sidan och ser att se att man inte är mer slitna än den andra. Nästa, kontrollera bromsok för att se om kolvarna har fastnat och leta efter några andra skador. Kontrollera sedan de främre fjädring komponenter, särskilt den främre krängningshämmare och slutet länkar. Om någon av dessa är lös eller frånkopplad det kan vara orsaken till problemet.
Högt ljud
p Om du hör ett högt ljud när bromsarna tillämpas, är detta en indikation på dynorna har slitits ned. Bruset orsakas oftast när slitageindikator på kontakterna bromsbelägg bromsskivan när dynorna har slitna under acceptabla nivåer. Ta bort framhjulen och bromsok. Kontrollera tjockleken på dynorna mot standarder som anges i fordonets servicemanual. Om bromsbeläggen är slitna under säkra nivåer de måste bytas ut omedelbart.
Bromspedal Travels längre än vanligt

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern . Om nivån har sjunkit tillräckligt låg för att avslöja de hamnar i botten av behållaren, kommer systemet behöva luftas. De bakre bromsarna också kan vara ur justering. Många fordon med bakre trumbromsar har själv skadereglerare som kan korrigeras genom att göra en serie av starter och stopp under resa i omvänd. Om detta inte åtgärdar situationen, ta bort bromstrummor och inspektera själv justerare för korrekt funktion. Addera Bromspedal Verkar Spongy
p Om bromspedalen verkar svampig när du bromsar, är det oftast ett tecken på att luft har trängt in i hydraulsystemet. Lufta bromssystemet att återgå till normal drift. Kontrollera också de flexibla bromsslangar som går mellan de hårda linjerna på ramen och bromsok /cylindrar hjul för läckage eller skador. Dra huvudcylindern bultar. Om ingen av dessa ansträngningar åtgärda situationen, kan huvudcylindern behöver bytas.
Ökad insats av Driver
p Om du måste trycka pedalen hårdare än normalt att stanna fordonet, kan det vara ett tecken på att makten booster har misslyckats. Innan du byter ut det, ta det vakuum linje från motorn till makten booster för läckor och köra ett vakuum test på linjen för att se till att boostern är att få den nödvändiga mängden vakuum. Kontrollera och bromsbackar bromsbelägg för förorening genom olja eller fett. Kontrollera även tjockleken på kuddar och bromsbelägg, och byt vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64120.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.