Min bil kommer inte att hoppa men alla lampor lyser Arbete

Om lamporna i bilen fungerar, men att bilen fortfarande inte går att slå över eller börja, kan det finnas en mängd olika skäl till varför. Eftersom lamporna i bilen drivs av batteriet, kan vi eliminera batteriet som källan till problemet. Det kommer sannolikt att bli ett problem med gnista eller bränsle. Spark omfattar tändning-relaterade delar och bränsle avser gas och delar som trycksätta och distribuerar gas. Instruktioner
1

Kontrollera om bilen har olja i det. Öppna huven och kontrollera din oljestickan. Brist på olja kan orsaka bilen att gripa.
2

Titta på instrumentbrädan för ett värdepapper eller nyckel-formade ljus. Detta ljus representerar startspärr, vilket gör att bilen körs endast om rätt nyckel är införd. Om ljuset är närvarande, kan det finnas ett problem med startspärr eller nyckeln. Använd en extra nyckel eller få en annan nyckel från återförsäljaren.
3

Lägg växelspaken i friläge och försöker starta bilen. Om fordonet välter, kan säkerheten neutral skiftet vara dåligt. Den neutrala säkerhet shift tillåter fordonet att starta i neutralläge eller park. Om fordonet svänger över i friläge men inte i parken, kan växeln vara dålig.
4

Vrid bilnyckeln i tändningslåset för att se om det vevar. Om det inte vev, gå till steg sex. Om det vevar men inte startar, då problemet är antingen gnista eller bränsle. Detta innebär att det inte blir gas, vilket skulle kunna vara ett resultat av en defekt bränslepump eller igensatt bränslefilter, eller gnista, som kan uppstå genom problem i tändsystemet, t.ex. dåliga tändstift, dåliga kablar eller en dålig distributör cap, rotor eller tändmodulen. Om det är en elektronisk tändning och det finns ingen fördelarlocket, kunde spolpaketet vara dåligt.
5

Vrid bilnyckeln igen och lyssna efter bränslepumpen att komma på. Du bör höra bränslepumpen bygga upp trycket. Om inte, kanske du behöver en ny bränslepump.
6

Sälj bil ordentligt i parken. Vrid nyckeln i tändningslåset och om det inte finns någon vev, kan den elektroniska knappsatsen i tändningen vara dåligt.
7

Vrid nyckeln och lyssna efter en högljudd klick. Om du hör ett klick, kan startmotorn solenoid, starter kabel eller förrätt vara dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65880.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.