Felsökning av en 2005 Chevy Silverado

Den 2005 Chevy Silverado använder en inbyggd diagnostik (OBD) för att övervaka olika system på lastbilen. När det är något fel med bilen, kommer den "check-engine" lampan på. Att försöka felsöka trucken på denna punkt är inte möjligt om du inte har tillgång till ett verktyg som kan läsa motorns dator. Denna enhet, som kallas ett OBD Scan Tool, kan köpas eller hyras från någon auto-delar butik. Saker du behöver
OBD Scan Tool
Visa fler instruktioner
1

Titta på chaufför-fotutrymme. Det kommer att bli en 16-polig kontakt körs ut av den huvudsakliga ledningsnätet till vänster om huvudsäkringen panelen. Detta är OBD tillgång port.
2

Anslut OBD Scan Tool i OBD åtkomstporten, vrid verktyget på, och slå sedan på Silverado tändning till läge "II".

3

vänta på att avsökningen redskap för att driva upp. Om din Scan Tool har en grön (eller annan färg) "Start"-knappen på den, tryck på "Start"-knappen. Annars, vänta på att avsökningen redskap att hämta felkoder från datorn. Dra sedan ut verktyget och stänga av tändningen.
4

Tryck "Meny" på scan tool och bläddra genom menyalternativen tills du kommer till en som gör att du kan komma åt de lagrade koderna på maskinen. Välj "Lagrad Codes" och uppger ditt Silverado servicemanual att översätta motorkod. Detta sätter fingret på problemet för dig, så att du kan fixa din Silverado.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65130.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.