Hur berätta om min bil har ett original eller en ombyggd motor

Bilmotorer varar inte för evigt, men en ombyggnad kan lätt dubbla eller tredubbla sin avsedda livslängd. Bilar med ombyggda motorer kan vara en hel del, men de kan också vara en mardrömslik slöseri med pengar om motorn har byggts om flera gånger tidigare. Varje gång kolvarna går upp och ner i borrningarna, de tar bort en liten mängd metall från väggarna. Under ombyggnaden, skickar en maskinist ett slags borr genom hålen för att förstora dem alla till en jämn och förutsägbar storlek. Du kan utföra den här tråkiga procedur endast ett fåtal gånger innan cylinderväggarna blir för tunt för att stödja en annan ombyggnaden. Saker du behöver
Referensmaterial
Ficklampa
Mirror
grundläggande handverktyg
Visa mer Instruktioner
1

undersöka motorn för kablar och ledningar selar som inte är i sina fästen /vävstolar. Leta efter trasiga eller saknas plast tråd fästen, någon av dessa indikerar att någon har varit in i motorn i det området. Om du ser lösa kablage och rör på båda sidor av motorn, så oddsen är att motorn har varit ur bilen innan.
2

Titta runt motorn vid slangklämmorna, och leta efter slangklämmor med långa flikar hängande av snäckväxlar. Alla tillverkare har en viss typ av slangklämma de gillar att använda, och nästan ingen av dem använder kromad hårdvara-store typ med hål som löper hela vägen ner längden på remsan. Om du ser slangklämmor som inte matchar andra slangklämmor på motorn eller klämmor med långa flikar hängande utanför, så oddsen är att denna del har tagits bort innan.
3

Undersök parning yta där ventilkåpan, insugningsröret och motorns oljetråg möta motorblocket. Tillverkarna använder oftast svart silikon där de använder något alls, medan de flesta mekaniker kommer att använda antingen orange eller blå hög temp silikon. Små pärlor av orange eller blå tätningsmedel runt ventilkåpan eller insugningsröret inte nödvändigtvis betyda att motorn har byggts om, men fogmassa runt oljetråget gör. Om du ser synliga fogmassa runt alla tre, det finns en mycket stor chans att motorn har byggts om.
4

Kontrollera frysa pluggar. Om de ser blanka och nya, har en flerfärgad nyans som anger den anodiserade beläggningen fortfarande är närvarande eller om du ser vita Teflon tejp runt kontakten, sedan frysa pluggar är förmodligen nyare än blocket. Dessutom har många fabriksinstallerade oljegalleri pluggar (vanligtvis finns runt centrum av motorblocket under transmissionskåpan) använder fyrkantiga centrumhål. Eftermarknad pluggar brukar använda sexkantiga hål. Hex-hövdade oljegalleri pluggar och nya pluggar frysa är en stark indikator på en ombyggnad, då maskinister typiskt ta bort dem innan "hot-tank" motorblocket i rengöringslösning och ersätta dem med eftermarknaden enheter efteråt.
5

Demontera topplocket och mät hålet. Detta är nästan eldprovet för en motorrenovering, du har att säga "nästan" eftersom vissa mekaniker kommer att utföra en "re-ring" jobb som handlar om att ersätta endast de lager, ringar och packningar. Mät hålet med en uppsättning av dial bromsok, det bör läsas inom 0,002 tum av fabriken bar mätningen. Du kommer att vilja mäta hålet på åsen vid toppen av borrningen, eftersom området nedanför den representerar metallen avlägsnades genom kolvringarna. Åsen motsvarar storleken av borrningen från fabriken eller från verkstaden. Cylinder overboring vanligtvis kommer i 0,010 tums steg, så att motorn nästan har verkligen byggts om åsen mäter nästan 0.010, 0.020, 0.030, 0.040, 0.050 eller 0.060 över fabriken specifikationen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67051.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.