Tecken och symptom på en defekt Crank Position Sensor

vevaxelläget Sensorn är en komponent i moderna bilar som registrerar positionen av motorns vevaxel. Sensorn läser också grundläggande tidssignaler för bränsleinsprutning och tändsystem. När den här komponenten fel, kan dess symptom påverkar allt, från motordrift till bränsle. Enligt AA1 Bil hemsida, kräver en vevaxel lägesgivare ersättning när det inte fungerar, och kan inte repareras. Ingen motor Spark

En defekt vev lägesgivare kan påverka tändinställningen på din bil. Detta kan resultera i ingen spänning sänds till tändstiften vilket skapar en no-startvillkor. Om problemet påverkar alla motorns cylindrar, är problemet mer sannolikt orsakad av en defekt vev lägesgivare. Om endast en eller två cylindrar påverkas, kan problemet vara en tändspole.
Insprutningsmunstycken fungerar inte

vev lägesgivare också förvaltar insprutare funktion i fordon med fördelarlös tändsystem. En brist vev lägesgivare kan sända felaktig information till bränsleinsprutarna, vilket resulterar i magra eller rik bränsle blandningar som kan skapa alltför stora utsläpp, orsaka tvekan samtidigt påskynda och motorn stannar vid tomgång. En misslyckad vev lägesgivare får inte utlösa bränsleinjektorer alls vilket kommer att resultera i ett nej-start villkor för fordonet.
Tändningsmatris Frågor

tändföljd cylindrar styrs av den information som skickas från vev lägesgivare. När den här komponenten fungerar, kan den förvirring det orsakar i tändföljd producera svårstartad villkor och misständningar motor. En hård start är ett tillstånd där motorn kämpar för att vända. De högljudda smällar i samband med motor misständningar kan inträffa när som helst, även om de kan inträffa oftare när fordonet accelererar eller under belastning, t.ex. vid bogsering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66096.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.