Felsökning av luftkonditionering i en Pontiac Grand Prix

Undvik en resa till mekaniker genom att försöka felsöka problem själv i din Pontiac Grand Prix. Luftkonditionering problem är ganska vanligt, men kan ofta vara ganska enkelt att diagnostisera och även korrigera. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

starta bilen och slå på luftkonditioneringen. Låt motorn gå några minuter så att luften kan kyla. Kontrollera att du har rätt knappar valt. Denna enkla steg kan avslöja roten till problemet.
2

se om problemet är så enkelt som en trasig säkring. Det är förmodligen en trasig säkring om temperaturen reglagen på instrumentbrädan verkar fungera korrekt, men har ingen effekt på luften. Hitta säkringsdosan i en Pontiac Grand Prix inne i handskfacket. Hitta en liten bin på höger sida av handskfacket och öppna den. Säkringen styrning av AC kommer att vara i läge 28.
3

Kontrollera kontrollpanelen om klimatet reglagen på instrumentbrädan inte känns rätt. Koppla först bort den svarta minuskabeln och vänta två minuter för att inaktivera airbagen. Avlägsna hela panelen instrumentet trim, som sträcker sig hela längden av instrumentbrädan. Hitta kontrollpanelen bakom radion. Ta bort skruvarna som håller den på plats. Koppla den elektriska kontakten och dra kontrollpanelen ut.
4

Justera luftnivåerna med kontrollerna när bilen är igång. Lyssna efter sedvanlig blåser buller. Om du inte kan höra det, eller inte ökar när luften är inställd på hög, så problemet är förmodligen fläktmotorn. Koppla först bort och ta bort instrumentpanelen. Den fläktmotor finns på passagerarsidan bakom en annan beklädnaden. Skruva att ta bort den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63824.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.