Felsökning av en spole Focus Ignition

Om någon av tändspolar i din Ford Focus fordon är dåligt, kommer motorn har problem bränning. För att kontrollera skicket på tändspolar, måste du ta bort dem och testa sina lindningar, som mäts i ohm. Positionen och borttagningen av spolarna kan variera beroende på året, men spolarna är vanligtvis placerat på vänster sida av motorn. Tänk på att problem i tändsystemet kan ha andra orsaker, t.ex. tändstift eller deras ledningar. Saker du behöver
Torxnyckel
ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort bilens negativa batterikabeln.
2

Ta bort eventuell locket på motorns spolar behövs för att komma åt dem. En Ford Focus med en Duratec motor har vanligtvis en cover på spolarna.
3

Koppla den elektriska kontakten till tändspolen. De spolar 'kontakterna är kopplade till tändstiften och kan också ha fästbultar som behöver ta bort
4

Skruva loss bultar för tändspolen -. Dessa kommer sannolikt att vara Torx skruvar - och ta bort spolen från motorn.
5

Anslut en ohmmeter till båda utanför terminalerna på spolen för att mäta primärlindningarna. Mätningen måste vara mellan 0.4 till 0.6 ohm.
6

Mät sekundärlindningarna genom att ansluta alla terminalerna till spolen centrum torn. Mätningen för båda terminalerna måste vara mellan 10.500 och 16.500 ohm.
7

Byt tändspolen om något av ovanstående mätningar är inte inom räckhåll. Sätt tillbaka spolen om mätningarna är bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63659.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.