Vad gör jag om fönstret Check Engine Light Stannar på

Diagnostiska felkoder (DTC) regleras av sensorer och övervakas elektroniskt kretsar och ventiler. Det finns bokstavligen hundratals anledningar till varför en check engine ljus kan lysa på instrumentpanelen. Designad för att uppmärksamma föraren om att ett problem har uppstått med en eller flera komponenter i fordonet, kan ignorera det eller bara återställa ljuset leda till framtida problem och mer kostsamma reparationer. Före och Efter OBD II

När check engine tänds, utlöste något det. Inför 1995 och 1996 då On-Board Diagnostics II genomfördes med avsikt att standardisera dator diagnostik, förfarandet för att avgöra vad DTC som inträffade var lite mer komplicerat. Diagnostiska Link Connectors (DLCs) kan finnas i en mängd olika platser och ofta, olika adaptrar för att ansluta till länkarna krävdes, beroende på märke och modell av fordon. I vissa tillämpningar, bestämma koden krävs ett särskilt förfarande för att vrida tändningsnyckeln till knappen på motorn avstängd och räkna antalet blinkande lampor. OBD II integrerades för att förenkla processen och bättre tjäna både föraren och den mekaniska diagnos av problemet. Även om det inte helt idiotsäkert, OBD II diagnostik standardisera datorn ansluten till DLC för att avgöra vad det DTC problem som har uppstått. Därifrån kan enkel diagnostik bestämmas eller det kan också kräva ytterligare utredning.
Läs Reglerna innan du raderar det

När ett dubbelbeskattningsavtal hade utlöst ljuset kontrollera motorn på fordonet, är det försöker kommunicera ett problem i en sensor eller elektroniska modulen i någon form av misslyckande. Oavsett vilket år fordonet är, om den är utrustad med en elektronisk styrenhet eller drivlina styrenhet, sensor eller komponent som har misslyckats eller äventyras har anmält felet till datorn i bilen. Äldre fordon kan återställa ljuset genom att helt enkelt dra ur negativa smeten terminal för en period av 10 till 15 minuter. Nyare bilar med avskräckande stöldlarm kan komplicera förfarandet. Genom att koppla bort batteriet, kan du radera koderna stöldavskräckande och göra dem ineffektiva.

Genom att radera koden (er) utan att bestämma vad som orsakade dem i första hand, kan du vara spelande med mer dyra reparationer i framtiden för ditt fordon. Dubbelbeskattningsavtal händer av en anledning. Det finns två typer av felkoder myntades i bilreparationer industrin. Den ena är en hård-kod och den andra är en mjuk kod. Hårda koder kommer antingen radera under en kort tidsperiod tills datorn har relearned sig och det kommer på nytt utlösa ljuset kontrollera motorn så snart IM skärmar har relearned problemet. Andra hårda koder kan förbjuda ljuset att gå ut alls. Dessa typer av koder kräver diagnos och reparation för att så småningom rätta till problemet och hålla ljuset kontrollera motorn från re-lysande. Mjuka koder kan uppstå från något så enkelt som en lös tanklocket eller fylla din bensintank med motorn igång. Ett litet vakuum läcka upptäcks i evaportive avgasreningssystemet och fastställande eller inte begå samma brott kan hålla ljuset från re-lysande efter återställning. Dock kan vissa mjuka koderna försöker kommunicera att det faktiskt finns delar som äventyras. Återställa kod (er) utan att bestämma vad de kan vara både skadliga för fordonet och ägaren.
Återställa Check Engine Light


Före OBD II standardisering, olika adaptrar och DLC platser kan variera kraftigt. Ofta kommer detta att medföra kostnader på grund av att diagnostisera anläggningen måste skaffa dyr utrustning för att diagnostisera korrekt. OBD II-system är lite lättare att återställa. De kräver en enkel handhållen kodläsare /resetter enhet som ansluts till DLC använder samma kontaktdon oavsett vilken märke eller modell fordon du äger. Koden kan bestämmas samt på om eller inte det är ett hårt kod eller mjuk kod. Mjuka koder kan återställas, men bör dokumenteras i fall de återvänder. Hårda regler bör alltid bestämmas och kan mycket väl åter-resan kontrollera motorn ljus nästan omedelbart.
Köra med en Check Engine Light On

grund av de hundratals olika orsaker som kan utlösa en lätt kontrollera motorn, är det svårt att avgöra hur väl fordonet kommer att utföra när det kommer på. Det beror på vilken typ av kod eller koder som inträffat att förolämpa det datoriserade systemet. Om lampan tänds, men bilen verkar vara igång okej, kan du sannolikt att fortsätta att driva det. Däremot kan ignorera ljuset leda till dyrare reparationer av andra komponenter som inte hade behövt bytas om diagnostiseras och behandlas tidigt i varningssystemet. Hårda koder kan äventyra fullgörandet av motorn och fordonet och får inte tillåta fordonet att köra alls. Genom att läsa koder och diagnostisera problemet och sedan reparera problemet

, kan du spara tid och pengar innan problemet föreningarna till en ännu större.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64431.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.