Hur hämta Flash koder på en 1994 Ford

De 1994 Ford bilar och lastbilar byggda före standardiseringen av On Board Diagnostics (OBD), så kommer en OBD-II-skanner inte kan läsa din '94 's felkoder. Fords byggt 1984-1995 använda den fjärde versionen av elektronisk motorstyrning, eller EEG-IV för korta. EEG-IV är ett system unik för Ford, och hämtning av blixten koderna är enkel. Du kan använda bygel för att göra Fords kontrollera motorn ljus blinkar koden på dig. Saker du behöver
Byglingstråd
Pen
Paper
Visa fler instruktioner
1

Park på plan mark. Se till att 1994 Fords luftkonditionering är avstängd. Engagera parkering bryta och flytta bilen i friläge eller park.
2

Värm upp Fords motor till sin standard driftstemperatur, sedan stänga av motorn och elsystem. Lämna nyckeln i tändningslåset.
3

Öppna huven. Leta efter två kontakter på baksidan av motorrummet. Man har sex sidor och funktioner sex spelautomater. Detta är självtestet utlopp. Den andra kontakten har bara en kortplats och är mycket mindre. Det är självtestet ingång.
4

Anslut självtest uttag och inmatning med bygel.
5

tillbaka till förarsätet och vrid nyckeln i tändningen. Starta inte motorn, men få det elektriska systemet igång.
6

räkna hur många gånger kontrollera motorn ljus blinkar på dig. Det finns ett mönster att de blinkar du behöver veta för att kunna tolka koden. Korta pauser mellan blinkningar indikerar början av ett nummer inom en kod. Längre pauser indikera början av ett nytt kodnummer. Till exempel kommer en EEG-IV kod 52 blinkar fem gånger, följt av en liten paus, följt av ytterligare två blixtar. Om det finns mer än en felkod, kommer det att finnas en längre paus innan check engine lampan blinkar igen. Skriv koderna ner som de blixtrade till dig.
7

Stäng av motorn och ta ur Fords tangenten. Avlägsna bygel från motorn och stäng huven. Gå online för att hitta definitioner för Fords blinkkoder du skrev ner (se Resurser). När du har hittat och läst definitionerna, vet du motorns problem fläckar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66192.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.