Hur felsöker jag en 1968 Chevy Hydramatic 400 Transmission?

Den treväxlad Hydramatic 400 var en av Chevrolets mest hållbara sändningar av 1960 och 1970. Det var så tålig att överföringen ofta användes för racing applikationer. Överföringen verkar främst genom hydraultryck tillhandahålls av transmissionsolja. Konstruktionen av växellådan är ganska grundläggande jämfört med dagens datorstyrda sändningar, men en allmän förtrogenhet med överföringen är fortfarande nödvändigt att ordentligt felsöka Turbo 400. När du är osäker, har överföringen inspekteras av en professionell. Instruktioner
Ingen Drive Drive Range
1

Inspektera spetsen på växellådans oljestickan, efter att tillåta växellådan att värma upp, för att avgöra om vätskenivån är låg. Häll transmissionsolja i oljestickan röret vid behov.
2

Undersök botten av transmissionen för läckor om vätskenivån var låg, särskilt kring överföringen pan och på svansspetsen axeln. Byt lämplig packningen om läckage upptäcks.
3

Inspektera manuella stången kontroll länksystem på förarsidan av överföringen lösa fästen. Stången förbinder skiftenheten inuti fordonet till transmissionen. En lös stång får inte påverka växellådans spakarna.
Glider i alla områden
4

Utför inspektioner noterade i steg 1 och 2 ovan.
5

Byt vakuum modulator som det kan vara defekt eller dess ventil kan sitta. Modulatorn ligger på baksidan av passagerarsidan av transmissionen.
6

Byt framåt och direkta kopplingar eftersom de sannolikt utbränd. Kommer inte att hålla
i Park
7

Inspektera manuella stången kontroll länksystem på förarsidan av överföringen för korrekt justering. Stången ska vara i extrema bakersta läge när växelväljaren är i parken.
8

Kontrollera den interna kopplingen för synliga nedskärningar eller spår längs längden av påverkningsstången ärmen.

9

Inspektera parkering spärrhaken som det är sannolikt trasig. Spärrhaken är en metall stift som ingriper med transmissionens växel när transmissionen är i "Park"-läge. Spärrhaken låser manuellt växellådans kugghjul och ligger på insidan av växellådans manuell styrning länksystem.
Låg eller Hög Shift Poäng
10

Kontrollera anslutningen vakuum linjen på baksidan av överföringen, där linjen kommer in i vakuum modulatorn. Linjen kan ha antingen fallit eller kräva ersättning.
11

Byt spärr solenoiden som det är sannolikt fastnat i öppet läge.
12

Byt guvernören som sin Ventilen är förmodligen fastnar eller guvernörens matningshål sannolikt läcker eller pluggas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65360.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.