Ta reda på om en packning Blåste

Korrekt tätningspackningarna är avgörande för en väl fungerande motor. När packningar misslyckas, kan viktiga vätskor såsom olja, kylarvätska, servostyrning vätska och transmissionsolja Intermix, leder till kontaminering och så småningom motorhaveri. Blåst packningar kan också resultera i förlust av vätskor och även utgöra en allvarlig risk för brand. Följ stegen nedan för att avgöra huruvida en packning har misslyckats. Saker du behöver
Rag
Visa fler instruktioner
1

Vrid fordonets motor på och låt motorn nå normal arbetstemperatur.
2

med parkeringsbromsen ilagd och bromspedalen nedtryckt, flytta transmissionen väljarhandtaget genom alla växlarna flera gånger.
3

Placera sändningen i parken (eller neutralt om det är en manuell växellåda) och lämna bilen.
4

Flytta till baksidan av bilen och leta efter tecken på rök kommer från avgasröret. Om vit rök är närvarande, betyder det att en av motorns packningar har misslyckats och tillåter vatten och frostskyddsmedel i förbränningsrummen. Svart rök med stickande bränd lukt indikerar att en motor packning har misslyckats och motorn är brinnande olja.
5

Titta på marken under bilen efter tecken på läcker. De vanligaste läckorna som skulle leda vätska droppar på marken är motorolja och transmissionsolja. Motorolja blir mörkbrun, och transmissionsolja blir en rosa färg. Om någon är närvarande på plats, har en packning misslyckats.
6

Stäng av motorn.
7

Kontrollera oljan i motorn för kontaminering. Dra ut oljestickan ur motorn med en trasa för att undvika brännskador och undersöka spetsen på mätstickan. Oljestickan är vanligtvis placerad på passagerarsidan av fordonet. Oljan på änden av mätstickan bör vara en ljusgrå färg. Bubblor i oljan eller en färg som inte är enhetlig är båda tecken på att en packning har misslyckats.
8

Kontrollera transmissionsolja för kontaminering. Återkalla överföringen oljestickan ur växellådan med en trasa för att undvika brännskador och undersöka spetsen på mätstickan. Överföringen oljestickan är oftast placerad på passagerarsidan av bilen, och sitter mellan motorn och transmissionen. Transmissionsolja på änden av mätstickan bör vara en ljust rosa färg. Bubblor i transmissionsolja är en bra indikation på att en tätning inuti transmissionen har misslyckats.
9

Kontrollera Styrservoolja för kontaminering (om utrustad med servostyrning). Dra upp oljestickan servostyrningen från servostyrning reservoaren med en trasa för att undvika brännskador och undersöka spetsen på mätstickan. Mätstickan är oftast placerad på förarens sida av fordonet på framsidan av motorn. Styrservoolja på änden av mätstickan bör vara en ljust rosa färg. Bubblor i styrservoolja är en bra indikation på att en tätning inuti servostyrning reservoaren har misslyckats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63894.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.