Symtom på en förgasare Luftläckage

Förgasar luftläckage, vanligtvis känd som vakuum läckor, kan vara en av de mest förbryllande reparation problem att lösa. Luftintag läckage runt förgasaren, speciellt vid spjällhuset (bas), kan gå oupptäckt eftersom ett annat system oftast får skulden för en motor miss, sporadiska rpm beteende, motorstopp och ibland överhettning. Den normala reparation person kanske tror att tändsystemet (hög energi antändning eller pluggar) har orsakat symptomen. Gömma precis utom räckhåll, kan den illusoriska vakuum läcka detekteras om du vet vad du ska leta efter. TOMGÅNGSVARVTALET
Luftläckage kan härröra vid spjällhuset.

En ökad och jämn tomgång kan vara en av de bästa varningssignalerna för att detektera en läcka förgasare luft. Om försök att skruva ner tomgångsskruven hastighet justering har misslyckats (old-göra förgasare), betyder det att blandningen av luft och bränsle förhållandet har ändrats till förmån för för mycket luft som passerar in i insugningsröret. Detta lutar sig ut bränsleblandningen som höjer motorvarvtalet. Förändringen kan vara så märkbar som två gånger den normala tomgångsvarvtal.

Fordon bränsleinsprutning, om luften bypass justeringsskruven vägrar att ändra tomgång, betyder det luft har kommit in i spjällhuset, även luta blandningen och höja rpm.
ojämn tomgång och motorstopp

En ojämn tomgång, eller "loping", vilket kan låta nästan som en högpresterande kamera kan vara en kontrollampa signera att förgasaren eller spjällhuset har tillåtit en konstant flöde av luft in i insugningsröret. Extra luft lutar blandningen ut och bränslet kan inte brinna ordentligt när kommer in i förbränningskammaren. Detta orsakar en konstant (lean) feltändning. Utesluta en EGR-ventil som kan vara fast eller en lös eller trasig PCV ventil, kommer att minska problemet ner till en luft läcka i förgasaren. En allvarlig läcka med massiva mängder av luft som strömmar in i systemet kan leda till icke-tomgång, tvingar användning av gaspedalen för att hålla fordonet körs.

Extremt magra blandningar orsakade av luftläckage producerar överdriven HC (kolväten ), och sådana fordon nästan alltid misslyckas ett prov avgasrening.
Tvekan eller motor Fröcken Vid Acceleration
p Om motorn "pops" eller tvekar vid acceleration från en stående stopp, kan det bero på en luftläcka. För mycket läckande luft kan införas i bränslet intag genom att plötsligt applicera gaspedalen, tillfälligt svälter motorn för tillräckligt rågas att antändas. Andra tändsystem komponenter bör uteslutas först, liksom slitna pluggar, smutsiga bränsleinsprutningar, en sprucken spole, etc, Förutsatt.
Icke-justerbara Idle Mixture

tomgång Blandningen justeringsskruven ser bra (ren nål slutet) och säten i förgasaren, om den vägrar att påverka tomgång alls när den slås på, betyder det att luftläckage har kringgått den, vilket gör den verkningslös.

Oljud

Med majoriteten av luftläckage runt förgasaren och spjällhuset kommer det att finnas en detekterbar väsande ljud. Det betyder att luften har tvingats in i en snäv eller begränsad passage (brott) och ett väsande eller visslande resultat ljud. Ibland väsande ljud kan vara mycket högt, ringer uppenbara uppmärksamhet till sig själv.
Vakuummeter Mätning

Enkelt ansluter en vakuummätare till förgasaren basen kan identifiera en " alltför mager "tillstånd. Varje vakuum mätning som läser under tillverkarens specifikationer pekar på en luft läcka i en annan del av förgasaren eller spjällhuset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65306.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.