Transmission Sensor Symtom

Nyare modell fordon är beroende av en mängd olika sensorer och elektriska komponenter för att upprätthålla lämpliga operationer och funktioner. Om någon av de sensorer som styr och reglerar bilens växellåda börja försämras eller sluta arbeta, kommer din bil inte köra bil eller skifta ordentligt och din sändning kan även drabbas av skador på grund av slitage orsakat av felaktig användning. Shifting Problem

Om sensorerna inte läser rätt, kan transmissionen växla vid fel tidpunkt eller kan inte flytta alls. Flera olika sensorer arbetar tillsammans för att berätta för din sändning när den ska flyttas. Överföringen tar avläsningar från fordonets hastighetssensor för att avgöra hur snabbt bilen går och hur hårt motorn fungerar, och sedan bestämmer vilken växel överföringen bör vara att ta hänsyn till den hastighet och kraft.

Överhettning

Automatiska växellådor har sensorer i dem som håller reda på överföringen temperatur och göra nödvändiga justeringar, som att byta in överväxeln för att minska belastningen. Om överföringen får arbeta för hårt, kommer den överhettas och kan skadas allvarligt. I nyare bilar, är överföringen temperaturgivare också ansvarig för att utlösa fel lampor i instrumentbrädan för att varna förarna om transmissionen blir för varm.
Underlåtenhet att Operate

I extrema fall av överföring givarfel, får fordonet fastnat i en växel och inte emot några signaler att skifta alls. I vissa fall kan fordonet fastna i parken eller omvänt. Om sändningen inte kommer att flytta alls, är bilen inte är i drift och du kommer inte att kunna köra det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66759.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.