Varför en motor behöver ha Ventilspel?

De flesta typer av motorer har ventiler i dem, vilket påverkar den totala kapaciteten i motorn. När ventilerna inte fungerar ordentligt, lider din motor prestanda och kan även resultera i att förstöra din motor helt och hållet. En av de viktigaste aspekterna av din motorventiler att övervaka är deras avslut. För mycket eller för lite spelrum kan ha en negativ inverkan på din motor. Heat

Som en motor körs, det ger en hel del värme. Några av ventilerna är belägna i motorn ansvarar för att frigöra en del av denna värme från motorn för att undvika överhettning. Om dessa ventiler inte har tillräckligt med spelrum för att öppna korrekt, förblir värmen fångade inom motorn och blir rören varmare. När de blir varmare, de smälter och smälter till motorn så de inte öppna alls. När ventilerna inte längre är öppen, kan motorn inte längre fungerar som det är tänkt.
Noise

Eftersom motorventiler behöver bara öppna en viss mängd av avstånd, som är olika beroende på motorn, kan för mycket spelrum också orsaka problem. När en ventil är tillåtet att öppna bredare än nödvändigt, knackar det ofta upp mot nock, skapar ett knackande ljud som det fungerar. Kontakten mellan ventilen och ventillyftaren kan orsaka skada eftersom de inte är avsedda att slå emot varandra. Därför, om du hör ett knackande ljud från motorn, få avslut kontrolleras eller kolla det själv mot specifikationerna för din motor.
Prestanda

clearance av ventilerna i en motor påverka prestanda för denna motor. När en ventil tillåts öppna för långt, tidpunkten för motorn inte längre sammanfaller i hela motorn och prestanda går förlorad. Motorn inte längre ger ut så mycket effekt som den kan vid drift vid optimal effektivitet. Låg ventilspel kan också orsaka prestandaproblem på grund av en ökning av temperaturen i motorn, samt ett minskat luftflöde, vilket är avgörande för motorns prestanda.
Underhåll
< p> Eftersom clearance av ventilerna i motorn är kritisk till utförandet av motorn, kontrollera ventilerna regelbundet. Varje motor behöver en viss mängd av clearance för ventiler för optimal prestanda. Om du inte kryssar ventilerna årligen eller med några år, kan du hitta din motorns prestanda halka. Även om clearance har tidigare varit korrekt, kan det förändras över tiden på grund av slitage. Metall i motorn kan bära bort och lämnar en större clearance eller orsakar omgivande delar för att släppa närmare till ventilen, vilket minskar det fria utrymmet. Om du märker att spelet har förändrats av det normala intervallet baseras på specifikationerna för din motor, justera ventilerna för att återfå rätt spel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68357.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.