Felsökning av en '95 Honda Civic SI

Den 1995 Honda Civil SI har tre olika motorer, alla fyra cylindrar med singel-överliggande kammar och multiport bränsleinsprutning: 1,5-liters, 1,5-liters VTEC och 1,6-liters VTEC motor . Alla tre motorerna är bränsleinsprutning. Flera saker kan gå fel med flera system, inklusive start-systemet (tändning), drivlinan ledningssystem (dator och sensorer), bränsleinsprutning och interna motorn, t.ex. kamremmen. Saker du behöver
Voltmeter trasor
Shop
Liten skruvmejsel
kod scanner
Uppsättning sockets
Visa fler instruktioner
bilen inte Vev

1

Kontrollera batterispänningen genom att fästa voltmetern röda kabeln till den positiva batteripolen och den svarta kabeln till den negativa polen, om bilen inte veva över. Batterispänning bör vara ca 12,5 volt med bil utanför. Om inte, ladda batteriet.
2

Starta bilen. Om det börjar, kontrollera spänningen igen. Det bör vara mellan 13,5 och 14,5 volt vid en ledig. Vrid luftkonditionering, belysning och radio på. Spänning bör stanna mellan 13,5 och 14,5. Om inte, byt generator.
3

Stäng av bil utanför. Medan du tittar på voltmetern, ha en hjälpare starta Civic. Om spänningen sjunker under 10,5 volt har batteriet sannolikt en dålig cell. Det kan vara att sätta ut 12 volt, men det har inte tillräcklig strömstyrka. Byt ut batteriet. Om batteri och generator kolla böter, är startmotorn misstänkte.
Car Vevar Över
4

Leta bränslet schraderventilen på bränsleledningen, som ligger på insugningsröret. Ta av locket. Placera ett trasor par shoppar under Schrader vavle. Stick in skruvmejseln i ventilen, att stiftet i, och ha en hjälpare veva fordonet över. Om bränsle skjuter ut ganska hög, är bränslesystemet fungerar. Om inte, är bränslepumpen eller bränslepump relä misstänkt.
5

Anslut streckkodsläsare i datalänk port, placerad under instrumentbrädan på förarsidan. Vrid nyckeln till läge "ON". Tryck på "Läs"-knappen på skannern. Matcha koderna med koden arket som medföljer skannern. Reparera enligt anvisningarna.
6

Kontrollera kamremmen genom att ta bort oljelocket på ventilkåpan. Om du kan se kamaxel, har någon veva runt motorn medan du tittar på kamaxeln. Om det inte går att slå, är kamremmen misstänkte. Om du inte kan se kamaxel, ta bort tillräckligt av det övre locket kamrem bultar, med hjälp av lämplig sockel, så att du kan dra tillbaka locket nog bara att se kamaxeldrevet. När figuranten vänder runt motorn, om kamaxeln inte rör sig, är kamremmen misstänkte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67429.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.