Hur vill kolla Komprimering på en 22RE Motor

En komprimering kolla på din 22RE motorn kommer att berätta om det är att förlora makten. En motor som har låg kompression har låg effekt. Du kommer att märka detta när man försöker accelerera eller när du flyttar uppåt. Det är ganska vanligt på bilar med mer än 100.000 miles, så bli inte orolig. Kontroll av kompressionen, vilket tar 10 till 20 minuter, är helt enkelt en fråga om att ta bort ett tändstift, installera kompression mätare och tar läsningen. Saker du behöver
Compression mätare
Tändstift Tool Review Pencil
Paper
Visa fler instruktioner
Kontroll Compression
1

Öppna huva med tändningen. Leta tändstift i motorn. Lägg märke till att det finns fyra gula sladdar i den röda motorn, och att de är tändstiftet trådar fästa tändstiften. Ignorera den femte tråd som lämnades lös när motorn togs bort.
2

Ta boot av tråden, vilket är den röda änden av tråden som fäster på toppen av pluggen och försiktigt och försiktigt vicka den. Placera försiktigt gnista verktyget plug borttagning på den vänstra tändstiftet, som skjuter ut från motorn. Vrid spärren moturs och tag bort tändstiftet.
3

Installera kompression mätare i tändstiftshålet. Starta bilen och läsa mätaren. Stäng av bilen utanför. Skriv mätaren behandlingen. Avlägsna komprimering mätare. Sätt tillbaka tändstiftet, och vara mycket noga med att inte låta smuts i motorn. Se till att inte korsa-gänga pluggen genom att installera den i fel vinkel. Skruva pluggen i ett par medurs varv för hand, och bara när du är säker på att det är gängad ordentligt, använd spärren med tändstiftet verktyget. Återanslut tändkabeln till pluggen.
4

bort den andra tråden. Ta den andra tändstiftet. Installera kompression mätare i tändstiftshålet. Starta bilen och läsa mätaren. Stäng av bilen utanför. Skriv mätaren behandlingen. Avlägsna komprimering mätare. Sätt tillbaka tändstiftet. Återanslut den andra tändkabeln.
5

Ta den tredje tråden. Ta den tredje tändstiftet. Installera kompression mätare i tändstiftshålet. Starta bilen och läsa mätaren. Stäng av bilen utanför. Skriv mätaren behandlingen. Avlägsna komprimering mätare. Sätt tillbaka tändstiftet. Återanslut tredje tändkabeln.
6

Ta den fjärde tråden. Ta den fjärde tändstiftet. Installera kompression mätare i tändstiftshålet. Starta bilen och läsa mätaren. Stäng av bilen utanför. Skriv mätaren behandlingen. Avlägsna komprimering mätare. Sätt tillbaka tändstiftet. Återanslut den fjärde tändkabeln.
7

Jämför dina värden med komprimering nivå som rekommenderas av tillverkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63660.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.