Hur man diagnostiserar en 5.2L Högt varvtal Misfire

Chrysler 5.2L motorn har varit det primära V8-motor som används i många Dodge och Chrysler bilar sedan början av 1970-talet. Den reviderades i Magnum 5.2L blocket 1992, som liksom de flesta moderna bilar har åberopat flera elektriska perifera komponenter såsom en on-board diagnostik-system och realtid, motor-timing tuning. Men, gör tillägg av elsystem också diagnoser av misständningar mer utmanande på grund av den ökade perifera system styr en cylinder luft-, bränsle och gnista. Saker du behöver
Diagnostics scanner
Repair manual
Hylsnyckelsats
Tändstift färgkarta
Bränsletrycksmätare
Tape
Multimeter
Visa mer instruktioner
1

Bifoga en diagnostik scanner till bilens omborddiagnos systemet. Vänd bilen till "Tillbehör" och ange scanningsläget av skannern. Skriv ner eventuella koder och leta speciellt för dem som signalerar en misständning i en cylinder om fordonet är äldre än 1995. För alla fordon 1992 eller senare, jämföra syre och luft-till-bränsleförhållanden med dem i bilens reparationshandbok när motorn är vid driftstemperatur. Hög luft-till-bränsle nyckeltal och skeva avläsningar syre indikerar felaktig förbränning eller bränsle leveransproblem.
2

Ta bort varje tändstift från motorn med en hylsa och inspektera för sprickbildning, smutsiga eller brända pluggar. Om misständning cylinder är känd, kontrollera om svart eller brun uppbyggd och använda en gnista diagram plugg färg för att avgöra om cylindern saknas bränsle eller gnista.
3

Ersätt alla tändstift. Coat varje tråd med antikärvningsmedel att undvika fastnat tändstift som kan brytas av under senare flyttningar.
4

Inspektera tändstiftet och tråd spole för sprickbildning eller exponerad metall. Dessa ändra motståndet egenskaperna hos trådarna, orsakar misständning vid höga varvtal. Om skador förekommer, byt alla kablar för att upprätthålla en enhetlig motstånd mot alla cylindrar.
5

Bifoga en bränsle-manometer på inkommande bränsleledningarna i motorn. Tejpa mätaren till den främre fönsterglas och kör på full gas under övervakning av bränslemätaren. Läs i manualen reparationsinformation för minsta bränsletrycket vid full gas och jämför fordonets prestanda med det. Om bränsletrycket sjunker under den rekommenderade nivån, kontrollera bränsle-tryckregulator och bränslepump för misslyckande.
6

Kontrollera timing under körning med hjälp av diagnostiska skannern. Säkerställ timing automatiskt framflyttas vid höga varvtal och lyssna efter skrikigt pinga i motorn som kan orsaka misständningar. Justera timingen som behövs för att säkerställa gnista lämpligt levereras till cylindrarna.
7

Använd en multimeter för att testa bränsleinsprutarna motståndskraft där injektorn sele fäster injektorn klippet. Jämför värdena som finns med det rekommenderade värdet från injektorerna tillverkare och byt ut vid behov.
8

Ta bränsleskenan med injektorer fortfarande sitter och kopplar spolen tråd för att förhindra att bränsle tändning. Drag runt motorn med iakttagande av god sprutbild. Byt ut eller professionellt rengöra någon injektor som är delvis igensatt och installera om bränsleskenan att slutföra diagnosen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68171.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.