Hur vill kolla bilens CV Boot

Om du har haft din bil ett tag chansen någon gång du kommer att behöva ändra eller ersätta CV boot eller gemensamt. Beroende på hur snabbt du fånga den trasiga stöveln kan avgöra hur mycket pengar du spenderar på reparationer. En sönderriven boot kan ersättas för under 200 dollar delar och arbete där som helhet drivknut kan kosta 400 och uppåt. Instruktioner
1

drivknutar eller ditt CV boot eller lederna är ofta knutna till den främre drivaxeln på bilen. De är vad rymma för främre hjulupphängningen förutom att bistå i överföringen av vridmomentet till framhjulen.
2

Fogarna är inneslutna av ett gummiskydd och är späckad med fett. Generellt lederna är mycket robust och håller länge. Det enda problemet är att uppstarten som täcker lederna kullager tenderar att riva från tid till annan läcker ut fettet som används för att olja lagren. Generellt när fett läcker ut hörs en knackning ljud när du gör en sväng. Beroende på var buller strålar kommer att avgöra vilken sida har problemet. Som ni kan se av bilden till vänster för CV-leden
3

har två stövlar en innersko och en yttre boot . Du kan visuellt inspektera dessa genom att palla upp bilen och vrida hjulen åt vänster och höger.
4 p Om du kan fånga denna tår tidigt du kan spara dig en hel del huvudvärk genom att bara byta ut den starta. Generellt är det säkert att kolla dina CV stövlar minst en gång vart 30000 miles. Om du inte gör det kommer du troligtvis att behöva byta hela axeln. Dessutom om du ändrar den ena sidan alltid åtminstone kontrollera den andra sidan för att se om den behöver repareras eller bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63884.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.