Hur vet jag om det är min bil batteri eller My Generator?

Batteriet och generatorn arbetar tillsammans för att hålla bilen igång. Batteriet lagrar el till bilen och laddar generatorn batteriet. Batteriet förser bilen med ström när bilen inte är igång. Det är därför du kan sitta och lyssna på radio med motorn avstängd. När motorn är påslagen, laddar generatorn kontinuerligt batteriet. Om generatorn inte fungerar korrekt, kommer batteriet springa snabbt slut. Generatorer och batterier är dyra, så innan du börjar byta ut delar som du måste ta reda på vilken komponent som orsakar problemet. Saker du behöver
voltmeter
Visa fler instruktioner
Inledning
1

Kontrollera batteriets kondition. Bristande underhåll kan leda till problem med batterier. Kablarna ska vara tight. Rengör eventuella korrosion från kontakterna. Om batteriet är urladdat eller dess makt är låg, kontrollera om du lämnade strålkastarna eller en innerbelysning. Om batteriet är ständigt döende, är detta ett tecken på en dålig generator.
2

Kontrollera att generatorremmen är tight. Om det är löst, kommer generatorn inte att fungera korrekt.
3

Kontrollera om motorn kommer att vända. Om motorn inte startar över du förmodligen har en generator problem.
4

Jump starta bilen med startkablar. Kontrollera batteriet med en voltmeter. Anslut den negativa polen till den negativa testet bly och pluspolen till det positiva testet bly. Välj rätt intervall på din voltmeter som motsvarar spänningen på batteriet. Generatorer bör lägga ut mellan 13.5 och 14.5 volt. Om batteriet är under 13 volt, är generatorn förmodligen dåligt.
5

kör till en bildelar eller bilverkstad testa generatorn. Vissa butiker kommer att göra detta gratis. Om generatorn är dåligt, kommer bilen köras bort batteriet för endast ca 30 minuter, så ha en vän med startkablar följa dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63658.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.