Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Åtdragningsmomentspecifikationer för en 1997 Chevrolet kopplingsanordning

med rätt moment specifikationerna är kritisk när du gör reparationer på utrustningen. Skruvar, nitar och bultar är konstruerade för att ha maximal innehar förmåga vid ett visst vridmoment. Fästelement som är alltför snäv kan knäppa av under värme och vibrationer. Om de är för lösa de kan orsaka för tidig del fel eller packning läckage. Dra svänghjulet

När du byter en koppling på en 1997 Chevy truck, det första objektet till rätt moment är svänghjulet. Det är oftast bort i en koppling utbyte i syfte att kontrollera dess yta för planhet, oegentligheter och värmeskador. När du sätter tillbaka, dra åt alla skruvarna jämnt till 15 foot-pounds av vridmoment i en korsning sekvens. Dra i samma sekvens en andra gång till 45 foot-pounds. Slutliga vridmomentet är 74 foot-pounds.
Dra kopplingslamellen

Efter installation av skivan och kopplingslamellen montering med en pilot axel, installera skruvarna som håller fast tryckplatta till svänghjulet. Skruva capsrews för hand tills fingrarna. Dra åt dem vart lite i taget tills tryckplattan säkrar sig jämnt mot svänghjulet. Dra dem jämnt i ett kors mönster till 15 foot-pounds med ett slutligt vridmoment av 29 foot-pounds.
Installera överföring till bell bostäder

Infoga de bellhousing bultarna genom transmissionen hålen och skruva jämnt i bellhousing. Inledningsvis åt alla bultar i ett kors mönster till 20 foot-pounds, med ett slutligt vridmoment av 54 foot-pounds.
Diverse momentvärden

Momentvärdet för slavcylindern är 71 inch-pounds. Också vridmoment tvärbalken fästbultarna till 56 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62025.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.