Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på en Montero

Bromsbeläggen på Mitsubishi Montero skapar friktion med broms rotorer och bromsa bilen ner. När du använder bromsarna, dynorna bära och när de börjar avge ett högfrekvent gnisslande ljud, betyder det bromsarna behöver service. Kontroll av bromsbelägg bör vara en del av din vanliga underhåll rutin. Om bromsbeläggen slitage utöver den rekommenderade nivån, kan nitarna skära spåren in i broms rotorer. vilket kan kräva en dyrare reparation än att bara byta ut dynorna. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
Jack stå
Hylsnyckelsats
rörtång
dräneringskärlet
Turkiet Baster
Visa fler instruktioner

1

Parkera Montero på en plan yta och stänger sin ignition.Open och säkra motorrummet huva. Leta huvudcylindern och tappa hälften av bromsvätska från huvudcylindern med kalkon baster. Placera vätskan i tråget för korrekt återvinning. Placera stoppklossar bakom bakhjulen.
2

Lossa muttrarna på hjulet du kommer att arbeta vidare med rörtång. Höj Montero upp med bil uttaget. Placera en pallbock under Montero och höja den till ramen. Tag av hjulet och hjulmuttrarna, med rörtång.
3

Lossa bultarna på bromsoket med en hylsa och spärrskaft. Dra bromsok bort från hjulaggregatet. Dra av den gamla bromsbelägg från tjocklek genom att dra bort klippen. Skjut bromsok kolven tillbaka in i okhuset.
4

Sätt i de nya bromsbeläggen i bromsoket. Placera bromsoket på fästet och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Byt ut hjulet på Montero och dra åt muttrarna med rörtång.
5

Placera domkraften under fordonet och höja den till sin kropp. Ta stödbenet från under Montero. Sänk bilen till marken med rörtång. Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58599.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.