Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar främre rotorerna en 1999 Rodeo

Byta främre rotorerna på din Rodeo kan göras hemma på mindre än en timme. Normal förslitning på rotorerna sker med tiden, men påfrestande körförhållanden kan påskynda behovet för utbyte. Skador på rotorerna sker vanligtvis från alltför slitna bromsbelägg. Värme skevhet från tung broms användning kan orsaka ojämnheter på ytan av rotorn. Den 1999 Rodeo har för närvarande en återkallelse som har att göra med dess bromssystem. Kontakta din återförsäljare innan du gör reparationer, det är möjligt att ett återkallande kommer att rätta till problemet utan kostnad för dig. Alltid öva säkerheten när du försöker din egen auto reparation. Saker du behöver
platt skruvmejsel
rörtång
Bil jack
Jack stå
Hylsnyckelsats
5 liters hink
Gummihammare
C-klämma
främre rotorerna
Momentnyckel
Penetrerande olja
Visa fler instruktioner
Demontering av främre rotorn
1

Pop navkapseln bort av truckens fälg med den platt skruvmejsel. Ställ navkapsel säkert till sidan av din arbetsplats.
2

Knäck muttrarna löst på fälgen. Ta inte bort dem - bara något lossa dem. Lyft trucken med domkraften försiktigt tills däcket är fritt från marken. Skjut din stödbenet i läge intill domkraften och under ramen. Höj stödbenet till samma höjd domkraft och tillbaka låspinnen för att säkra den.
3

Lossa muttrarna helt och ta bort dem med din lug skiftnyckel. Ställ åt muttrarna till sidan med mitten cap.
4

bort däcket långsamt från navaggregatet. Kontrollera att hjulet inte dra över hjulbultarna och skada gängorna på bultarna.
5

Ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsok med din hylsnyckel och dra dem ut ur deras ärmar helt. De kan vara svårt att starta. Kom ihåg att eftersom bultarna är vända bort från dig, kommer du att vrida nyckeln i en medurs för att lossa dem.
6

Ställ 5 liters hink strax utanför hjulet väl av Rodeo, nära, men inte under hjulet väl. Använd båda händerna noggrant skjut bromskaliperenheten bort av bromsrotorn och sätter ner på toppen av skopan. Se till bromsledningen fortfarande har slack och inte vara stressad eller dras.
7

sakta bort bromsskivan från trucken. Var försiktig när du tar bort rotorn så att du inte drar bromsrotorn över bultarna navsammansättning. Om rotorn sitter fast på navet, använd gummiklubba för att knacka lätt runt omkretsen på baksidan av rotorn för att frigöra det. Om navet är rostiga, kan du behöva dra det med penetrerande olja och låt det verka en stund.
Installera främre rotorn
8

Inspektera din nya broms rotor för att se till att den inte är skadad på något sätt. Det ska inte finnas några repor eller sprickor i rotorn. Placera en ny rotor bredvid den gamla bromsrotorn och se till att bultmönster och centrumhålet match. Planerar byta bromsbeläggen när du har bromskaliperenheten bort. Om rotorn är sliten, kommer de att vara för. Dessutom måste de två nya ytorna para sig och bryta in tillsammans för optimal bromsprestanda. Eftersom du ändrar rotorn måste du använda en C-klämma för att komprimera bromsok kolven helt tillbaka i hålet huset.
9

Placera den nya bromsrotorn tillbaka i position på exakt hur du bort den gamla.
10

Montera de nya kuddar till bromsoket. Försiktigt plocka upp bromskaliperenheten och skjut tillbaka den på bromsskivan. Starta de två skruvarna som håller fast bromskaliperenheten för hand för att säkerställa korrekt gängning. Ställ din momentnyckel till 33 mul-pounds och dra åt skruvarna.
11

bort skopan från sidan av lastbilen. Plocka upp däcket och skjut försiktigt tillbaka den på navet. Håll däcket på plats och sätta varje tappmuttem igen för hand. Twist dem så hårt du kan för hand innan låta däcket går. Använd rörtång och skruva varje tappmuttem i ett stjärnmönster tills helt säkrad.
12

bort stödbenet och sänka Rodeo tillbaka ner till marken och ta bort domkraften. Använd rörtång en extra gång för att dra åt muttrarna för att se till att de är helt säkra. Placera navkapsel tillbaka på fälgen. Upprepa processen för den andra sidan. Starta trucken och pumpa bromsarna tills du känner att de stelnar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57860.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.