Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Slavcylinder på en 1987 Corvette

Den 1987 Chevrolet Corvette kunde beställas med en manuell växellåda. Den manuella växellådan använder en hydrauliskt styrd koppling att inkoppla och urkoppla transmissionen från motorn. Ett fel eller läcka i kopplingens slavcylinder kommer att hålla kopplingen från att fungera korrekt. Kopplingscylindern måste bytas ut om den läcker hydraulolja eller är mekaniskt skadade. Ersättning av slavcylindern kan utföras med en grundläggande uppsättning av handverktyg. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Batteri
terminal skiftnyckel Metric skiftnycklar
Momentnyckel
uttag
bromsvätska
Clear slang
Tomflaska
Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar framför och bakom ett bakhjul att säkra fordonet från att röra sig. Höj framsidan av Corvette med ordet jack och säkra bilen på domkraften. Ta den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av batteripolen skiftnyckel.
2

Lossa och koppla den hydrauliska ledningen på slavcylindern med en öppen ände metriska skiftnyckel. Placera frånkopplad änden av den hydrauliska ledningen i den tomma flaskan för att fånga upp vätskan rinner ur koppling huvudcylinder.
3

Ta bort de två skruvarna som håller slavcylindern till överföring bell-bostäder med en metrisk skiftnyckel. Placera en hand på kopplingen cylindern för att hålla den från att falla på dig när bultarna tas bort.
4

Installera den nya cylindern slav koppling på bell-huset och sätt dit de två skruvarna. Dra åt de två fästbultarna till 44 foot-pounds av vridmoment med momentnyckel och uttag.
5

Fäst hydraulolja linjen till den nya slavcylindern och dra åt med den öppna änden skiftnyckel.

6

Placera ena änden av den genomskinliga slangen över luftningsskruven på slavcylindern och den andra änden av slangen i flaskan.
7

Ta av locket från kopplingen mästare cylinder och fyll huvudcylindern till märket FULL med ny bromsvätska.
8

Låt en medhjälpare trycka ned kopplingspedalen i golvet av Corvette. Med pedalen nedtryckt, öppna luftningsskruven med en skiftnyckel för att släppa vätska och luft från slavcylindern i flaskan.
9

Repetera steg 8 tills luftbubblor inte längre finns i slangen från slavcylindern. Fyll huvudcylindern till märket FULL med ny vätska och dra åt locket på huvudcylindern.
10

Ta bort den genomskinliga slangen från slavcylindern och kontrollera att avluftningsskruven är tight.

11

Använd domkraft för att ta bort stödbenet och returnera Corvette till golvet. Ta bort stoppklossar från bakhjulet. Byt ut negativa batterikabeln på batteriet och dra åt med batteripolen skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61353.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.