Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort CV från en 2000 Chevy Truck

A 2000 Chevrolet lastbil med fyrhjulsdrift har front-drivaxlar att vrida framhjulen när fyrhjulsdriften aktiveras. Dessa drivaxlar har drivknutar på varje ände som tillåter drivaxlarna att rotera och flytta upp och ner med fjädring. Bristande underhåll eller en sönderriven skyddskänga kan orsaka problem med CV lederna. För att åtgärda problemet måste du ta bort CV-leden från drivaxeln. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Hammer
Flatmejsel
brytjärnet
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1 /2-tums breaker bar
Sidavbitare
låsring tång
Brass punch
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen på lastbilen. Lyft framhjulen från marken med hjälp av domkraft och placera ett par pallbockar under ramen. Avlägsna domkraften och sedan ta bort de främre hjulen med däck järn.
2

Ta bort dammskyddet i mitten av rotorn med mejsel och hammare. Installera vinkelräta brytjärnet till klackarna så att bändjärn förhindrar rotorn från svarvning. Tag av axelmutter i mitten av rotorn med den 1/2-tums breaker bar. Addera 3

unbolt drivaxeln framifrån differentialhållaren använder 1/2-tums ratchet och uttag. Dra drivaxeln nedåt och skjut ut den ur rotorn med hjälp av händerna.
4

Ta bort clipsen som håller CV stövlar på plats med Sidavbitare. Dra stövlarna ner drivaxeln och sedan ta bort stoppet ringen i slutet av spindeln redskap som utgör CV fogarna med låsringen tång. Ta bort låsringen på den andra sidan av spindeln redskap använder låsringstången.
5

Knacka spider växlar bort av drivaxeln använder mässingsdorn och hammaren.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62026.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.