Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör dubbla linjer bromsröret

Fordon i USA använder alla en dubbel linje bromsröret. Den dubbla utsvängda linjen sitter mot en broms komponent (antingen huvudcylindern inloppet eller beslag utlopp, eller slangarna bromsen vid slavcylindern). Den flare hänvisar till slutet av bromsledningen rör, som öppnas, eller vidgad, till en 45-graders vinkel. Den flare viks sedan över sig själv, att skapa en säker, dubbel flare. Göra dubbla linjer bromsröret är extremt utmanande. Även om det är möjligt att göra, de flesta misslyckas i slutändan i att framgångsrikt göra en stabil dubbel flare. Detta beror på det faktum att göra en dubbel flare kräver precision. Om flare är inte perfekt, kommer linjen drabbas så småningom ett katastrofalt fel på bromssystemet, vilket kan orsaka allvarliga skador eller dödsfall för alla i bilen. Om du ska försöka göra en dubbel flare, behöver du specialiserad utrustning och en hel del tålamod. Saker du behöver
Dubbel Flänsverktyg kit
Tube nötter
Steel bromsledningen
rörkap
File
Visa fler instruktioner
1

Placera en membranmutter över änden av stål bromsledningen så att den gängade änden är vänd mot slutet av bromsledningen du kommer att arbeta på.
2

Kontrollera ändarna på ditt bromsledningen är fria från grader och är sanna och nivå. Du kan behöva använda en röravskärare och en metall-fil för att uppnå detta.
3

Placera änden av bromsledningen i linje klämman, så att bromsledningen sticker ut ur toppen av klämman.
4

Ställ städet bromsledningen används för att göra dubbla bloss i ansiktet av klämman. Städet har två sidor. Ena sidan är platt, och den andra sidan är höjd och passar in i mitten av slangen. Ställ den platta sidan av städet mot klämman intill bromsledningen.
5

Justera exponerade längden av bromsledningen. Det finns en linje på mitten av städet som anger hur långt slutet av bromsledningen behöver exponeras. Justera änden av linjen tills den matchar upp med linjen på städet.
6

Dra städet nedåt. Detta är viktigt. Bromsledningen får inte röra sig när du dra åt den.
7

Placera den upphöjda änden av städet i mitten av bromsledningen.
8

Placera fackling verktyget över städet och klämman. Städet har en stor skruv med en 45-graders vinklad bit i slutet av den.
9

Spänn koningsverktyg så att änden av linjen bubblar ut. Dra den tills städet sitter tätt mot klämman. Ta sedan bort koningsverktyg och städet. Du kommer att märka att den linjen har bildat en bubbla. Om linjen har flyttat alls, måste du åter skära linjen och börja om.
10

Montera 45-graders fackling änden av verktyget mot mitten av slangen och dra åt koningsverktyg gång till. När du gör det kommer Bobble vika sig över sig själv, som bildar en 45-graders dubbel flare. Den flare måste vara helt sant och torg, och perfekt centrerad för att det ska hålla i bilens bromssystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57328.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.