Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY Byta Bromsbelägg bak på en Acura

Byta bakre bromsbeläggen på din Acura fordon kräver några verktyg specialitet broms och lite mekaniska kunnande. Det är ett bra sätt att utbilda dig i bromssystemet för fordonet, samt att spara dig en massa pengar på arbetskostnader som återförsäljare och stationer reparationen kommer please på din reparation räkningen. Bromskloss set är ganska billiga och de pengar du sparar på arbetskraft kan investeras köpa de verktyg du behöver för att göra jobbet. Förberedelse

bort halva bromsvätskan från huvudcylindern. Använd en kalkon baster eller en handpump för att göra detta, men vara noga med att inte få vätska på färgen av Acura. Bromsvätska är mycket giftigt och kan skada måla.

Block ena eller båda av de främre hjulen och kontrollera att parkeringsbromsen inte är åtdragen. De bakre bromsoken på Acuras integrera systemet parkeringsbromsen, så om det är som tillämpas, kommer du inte att kunna få bromsok bort av kuddar och rotorer.

Knäck muttrarna lösa med ett däck järn eller lämpligt verktyg före lyfta Acura. En kvarts varv är allt som behövs. Lyft den bakre delen av Acura på ett plant och hårt underlag och sedan stödja fordonet på pallbockar. Använd aldrig en domkraft som ett stöd. Avsluta ta bort muttrarna och ta bort hjulen. Ställ hjulen ur vägen så att de inte stör din arbetsplats.
Byta Pads
p Om tillämpligt, ta bort dammskyddet och leta upp två bromsok styrbultar på insidan av de bakre bromsok. Utför reparationer på en sida i taget, så att du kan använda den andra som referens vid behov. Ta bort dessa bultar från oket med en Ratchet och uttag eller en box-nyckel. Du behöver inte ta bort kabeln parkeringsbromsen om du bara byta ut bromsklossarna. Nästa, bända tjocklek av av dynorna och rotor. Stödja bromsok till bakvagnen spiralfjädern med ett gummiband eller krok kommer att förhindra eventuella skador uppstår på gummi broms slang kopplad till sig.

Använd ett bromsok återställning verktyg för att skruva kolven i den bakre bromsok . Dessa verktyg kan hyras som kompletta kit på de flesta bildelar butiker. De är också ganska överkomligt att köpa. Det finns också ännu billigare verktyg, som kuber som kan användas i samverkan med en spärranordning och förlängning.

De bakre bromsok på Acuras har två skåror i den fasta kolven mittemot varandra. Hitta rätt adapter passar på reset verktyg som matchar upp till spåren och sedan använda klämman för att skruva kolven medurs tills den bottnar i hålet i kolven.

Ta bort de gamla kuddar, shims och spärrfjädern och sedan rensa bort alla pad-till-bromsok och bromsok fästpunkter kontaktpunkter. Använd en stålborste eller något slipande att göra detta. Detta kommer att bli av med all rost och korrosion på hårdvaran klipp och tjocklek. Innan du installerar den nya kuddar, tillämpa shims vid behov. Smörj kontaktytorna på rengjorda hårdvara och tjocklek. Alla uppsättningar bromsbelägg har en liten tub med glidmedel, eller så kan du köpa en högre kvalitet smörjmedel billigt.

In de nya dynorna på den smorda maskinvara och sedan ersätta bromsok och bromsok bultar.


slutar jobbet

När Acura bromsbelägg har ersatts, sätta hjulen och hjulmuttrarna igen. Du kommer inte att kunna dra åt muttrarna med den upphöjda bakaxel, så kan dra åt muttrarna tätt för att hålla hjulen säker. Höj Acura ta bort domkraften och sedan sakta sänka bilen tillbaka till marken. Vid denna punkt, kan du dra åt bakre muttrarna med momentnyckel och en socket. Mest alla acuras kräver omkring 80 fot pounds av vridmoment för muttrarna.

Kontrollera att locket till huvudcylindern är på plats, och sedan pumpa fotbromsen och handbromsen och sedan släppa den flera gånger tills bromspedalen känns fast. Detta kommer att förlänga kolvarna i de bakre bromsok utåt så dynorna kommer att kontakta rotorerna. Underlåtenhet att utföra detta steg kommer att resultera i bakbromsen misslyckande och en låg bromspedalen. När bromspedalen är fast, kontrollera huvudcylindern vätskan och tillsätt ny bromsvätska till det (till märket FULL), om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57578.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.