Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den bakre valsen på en Suzuki Aerio

Borttagning av bromstrumman på baksidan av din Suzuki Aerio är något annorlunda från den äldre standarden trummor som kom på många bilar och lastbilar. Jobbet är inte svårt, och de flesta hem mekaniker kan göra det på uppfarten i ungefär en timme. Den Aerio såldes 2001-2007 men proceduren är densamma för alla årsmodeller. Byte trummor eller bromsdetaljer är tillgängliga via Suzuki återförsäljare. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Flat skruvmejsel
Brake sked
Slagborrmaskin w /Phillips bit
Hammer
Visa mer Instruktioner
1

Lossa muttrarna på de bakre hjulen på bilen med en rörtång lyfter sedan den bakre från marken med en domkraft tills däcken är från marken. Placera en uppsättning pallbockar under bakaxeln för att stödja bilen, och sedan sänka domkraften tills bilen vilar på pallbockar.
2

Ta bort muttrarna, dra däcken utanför bil och ställ däcken åt sidan. Lokalisera gummiplugg i den bakre delen av bromstrumman och dra ut den med en tång nål näsa. Sätt i en skruvmejsel i hålet och under justeraren låsfliken inuti trumman.
3

in en broms sked i tillgången hålet där du placerat skruvmejseln vrid justerskruven upp för att lossa bromsbackarna. Flytta till framsidan av bromstrumman och lokalisera Phillips skruvar på framsidan av trumman.
4

Ta bort de två skruvarna med en mutterdragare och hammare. Lägg skruvarna åt sidan för nu.
5

tag i trumman på båda sidor med händerna och dra trumman rakt bakåt mot dig. Skjut försiktigt bort navet och bultarna hjul. Upprepa processen för den motsatta sidan av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58995.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.