Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar MG TF Bromsbelägg

MG TF är en sportig tvåsitsig roadster producerad av MG 2002-2005. Ett återupplivande av den ursprungliga TF-modellen tillverkad 1953-1955, använder moderna TF skivbromsar på alla fyra hjulen. De semi-metalliska slitas ner med tiden. MG TF ägare bör ersätta dessa kuddar innan de slits ner till metallen uppbackning. Installera TF: s bromsbelägg är ett enkelt jobb. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
Jack står
Hylsnyckel
bromsok kolv indragning Tool Review Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på en plan och jämn plats. Öppna huven och koppla bort minuspolen från batteriet. Använd en kalkon baster eller liknande anordning för att ta bort ungefär hälften av bromsvätska från huvudcylindern vätskebehållare.
2

Använd en rörtång för att lossa hjulet klackarna utan att ta bort dem. Lyft bilen med en domkraft och stödja den med pallbockar placerad undertill. Slutför bort klackarna och ställ dem åt sidan på en säker plats.
3

Fatta hjulet med båda händerna och dra bort från hjulnavet. Leta reda på nedre bulten styrstiftet på baksidan av bromsok och ta bort den med en hylsnyckel. Lyft bromsok uppåt för att exponera bromsbeläggen.
4

Dra gamla bromsbelägg bort från sin vagga på bromsok bäraren. Använd ett Mätmarkörverktyget kolv tillbakadragning att skruva kolven inuti bromsoket. Applicera ett tunt lager anti-squeal förening på baksidan av de nya bromsbelägg och infoga dem i vaggan på bromsok fästet.
5

Sänk bromsok över konsolen och nya kuddar. Sätt tillbaka den nedre bulten styrpinnen. Använd en momentnyckel för att dra åt bulten till 33 foot-pounds. Upprepa proceduren för att byta bromsbeläggen på de andra hjulen.
6

Montera hjulen på hjulnavet och dra åt hjulet klackarna på plats. Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken. Dra åt hjulen till 51 foot-pounds med momentnyckel.
7

Anslut minuspolen kabeln till batteriet. Leta bromsvätskebehållaren huvudcylinder och kontrollera vätskenivån. Fyll behållaren till "MAX" fyllning linje med bromsvätska vid behov. Ange fordonet och pumpa bromsarna fem till sex gånger för att korrekt ställa in de nya dynorna på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59180.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.