Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur tjänst Bakbroms

I bilen bromssystemet, de bakre bromsarna bidra med cirka 20 till 30 procent av den totala bromskraft. Även om de flesta av bromseffekten ligger i de främre bromsarna, är bakbroms service minst lika viktigt som frambroms service. Eventuella problem med bakbromsarna som lämnas utan tillsyn kan lätt eskalera till ett allvarligt säkerhetsproblem. Bakre bromsar kan vara antingen disk eller trumbromsar typ, och helgen mekaniker borde vara bekant med grundläggande underhåll för båda typer av bromsar. Saker du behöver
hjulblock
Lug nut skiftnyckel
Jack
Jack står
skiftnycklar
Mallet ruler
Skruvmejslar
bungee rep
C -clamp
Tänger
Bromsbelägghållare mikrometer
Bromstrumma mikrometer
bromsfett
Brake Spray
Metal fånga pan
Rags
Stålborste
Visa fler instruktioner
Disk Brake service
1

Parkera fordonet på ett plant underlag. Ställ inte parkeringsbromsen. Säkert blockera framhjulen för att förhindra oavsiktlig fordonets rörelse. Något lossa muttrarna sedan jack upp bilen. Stödja fordonet säkert på en pallbock. Helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

Ta bort de två bromsok styrstång bultar. Ibland finns det skyddande gummikåpor på skruvskallar. Dessa kan helt enkelt bändas av. Klämmer sig fast bromsok med båda händerna och rulla den fram och tillbaka några gånger för att separera bromsbeläggen något. Avlägsna bromskaliperenheten från disken och hänga den ur vägen med ett gummiband. Var noga med att inte sträcka eller skada den flexibla bromsledningen.
3

Skjut bromsbelägg och shims ur bromsoket. Om klämmorna är närvarande, kan dessa bändas bort med en skruvmejsel eller drog med tång. Var noga med att inte skada klipp under avlägsnandet.
4

Dra tillbaka kolven in i cylindern genom att haka ramen änden av en stor C-klämman på baksidan av bromsok, placera spindel vridning av klämman på kolvytan, och åtdragning av klämman. Var försiktig så att du inte klämmer eller skadar boot gummi kolv. För bakbromsarna med parkeringsbromsen införlivas i bromscylindern, krok en stor C-klämman över baksidan av bromsok, och placera svängbygeln spindel på kolven ansiktet. Dra åt klämman för att sätta fast tryck på kolven, men försök inte att tvinga kolven tillbaka. Grip kolven med stora tång kanallåset, och rotera kolven medurs för att skruva tillbaka in i cylindern. Behåll den bakåt trycket på kolven genom att dra åt C-klämman efter varje kolv rotation. Var försiktig så att du inte skadar boot gummikolv.
5

Mät disken tjocklek på flera ställen med hjälp av mikrometer bromsskivan. Undersök skivan för sprickor, djupa ställningar eller andra skador. Om skivan förstörs, eller om tjockleken är under tillverkarens angivna minsta, byt skivan. Den minsta tjocklek brukar stämplas in i metallen runt kanten av skivan. Mindre disk skador kan repareras för en rimlig kostnad genom att ha skivan bearbetas på din lokala Biltema. Dynan beläggtjocklek med linjalen

Mät. Om tjockleken är under tillverkarens rekommenderade minimum, eller om beläggen är skadad eller ojämn, byta ut bromsbeläggen. Den minsta tjocklek kan hittas i en lämplig reparationshandbok, som ofta finns på det lokala biblioteket. Annars be om denna information på din Biltema.
6

Avlägsna fästskruvarna eller bultar från disken, och dra skivan rakt av navet. Om disken är beslagtagna, Tryck på mitten av skivan ordentligt med en gummi-eller plasthammare, noga med att inte träffa friktionsyta eller yttre kanten.
7

Installera en ny skiva, om det behövs . Liberally smörja bromsok bultar med bromsen fett, innan du sätter dem i sina fästen. Återmontera bromsok, med nya belägg och shims, om det behövs, och installera bromsok. Byt ut hjulet.
8

Upprepa proceduren på den andra bakhjulet. Sänk fordonet. Starta motorn och pumpa bromsarna några gånger för att åter förlänga de indragna kolvar. Testa bromsen operationen innan körning. Addera Trumbroms service
9

Parkera fordonet på ett plant underlag. Ställ inte parkeringsbromsen. Säkert blockera framhjulen för att förhindra oavsiktlig fordonets rörelse. Något lossa muttrarna sedan jack upp bilen. Stödja fordonet säkert på en pallbock. Helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
10

bort bromstrumman. På många bromsar trumman kan dras direkt från navet. På andra, kan trumman säkras genom att behålla skruvar eller bultar. Om så är fallet, ta bort dem innan du drar trumman off. På äldre bromsar trumman kan säkras med ett enda stort nav mutter som måste tas bort innan du tar bort trumman. Om trumman är beslagtagna, knacka yttre skuldran med en gummi-eller plasthammare för att lossa den. Om bromsklossarna pressar på insidan av trumman och förhindra dess avlägsnande, först vara säker på att parkeringsbromsen inte är aktiverad. Därefter leta efter en port på fästplattan med ett gummiskydd. Ta bort locket för att avslöja bromsen själv justerhjul. Nå inuti med en liten skruvmejsel och vrid själv justerare att släppa spänningen på bromsbackarna och tillbaka dem bort från trumman.
11

Mät innerdiameter bromstrumman med en bromstrumma mikrometer. Diametern bör vara densamma i alla riktningar, vilket indikerar att trumman är rund. Jämför den uppmätta diametern till tillverkarens specificerade maximal diameter, som vanligtvis är inpräglat i metallen på utsidan av trumman. Kontrollera trumman för sprickor, djupa ställningar, eller andra skador. Om trummans diameter överskrider den tillåtna maximala, eller om trumman förstörs, bör den bytas ut. Minor trumma skador kan repareras genom att trumman bearbetas vid en Biltema. Mät tjockleken sko foder. Jämför mätningen till tillverkarens specificerade minsta tjocklek, som kan hittas i bilens verkstadshandbok eller eftermarknad reparation manual. Dessa kan oftast hittas på det lokala biblioteket. Kontrollera bromsbelägg sko för skador eller ojämnt slitage, och byt vid behov.
12

Ta bort bromsfjädrarna. Bromsfjädrarna hakas i båda ändar och tas bort genom att greppa slutet av våren med en tång och dra tills den lossnar. Först ta bort de stora returfjädrar som förbinder de främre och bakre bromsbackar, följt av de mindre fjädrarna för justeringsmekanism spaken, parkeringsbromsen manöverspaken eller andra källor som är närvarande.
13

bort justeraren mekanismen, och eventuella stag metall som sitter mellan bromsbackarna. Med ingen fjäderspänning för att hålla dem, bör dessa glida ut från mellan skorna.
14

Ta bort skon nedhållande stiften. För stift med fjäderklämmor, greppa stiftet och klippet med separata tång och vrid dem tills clipset släpper. För stift med Låsfjädrar, grepp och låsbricka och vrid det tills skårorna i brickan justerade mot flikarna på tappen och dra brickan och behålla fjädern från stiftet. Med hållarna bort frambromsen skon är nu fri och kan tas bort.
15

Koppla bort parkeringsbromsen från bakbroms skon. Dra av klämman som håller kabeländen och glida kabeln ur sin fästpunkt. Dra den bakre skon från fästplattan.
16

Rengör fästplattan och alla demonterade delar med broms rengöring vätska. Använd trasor och en stålborste för att ta bort envisa avlagringar. Skruva loss inställningsratten och ta bort tryckstångens ände. Rengör delarna med broms rengöring vätska och smörja gängorna och tryckstången kvinnliga delen med broms fett innan återmontering. Applicera bromsfett till de punkter där bromsbackarna kontakta fästplattan, och de punkter där bromsen skor svänga på hold-down stiften. Smörj de punkter där cylindern kontakter skorna och drift-och inställningsspakar Pivotpunkter. Var noga med att inte få fett på trumman eller sko ytor foder.
17

ihop bromsen genom följande steg i motsatt ordning. Upprepa proceduren på den andra bromsen. Byt hjulen och sänk bilen. Starta motorn och försiktigt pumpa bromsarna några gånger för att förlänga kolvarna. Gör några försiktiga stopp i omvänd för att ställa in justerare. Testa bromsen operationen före körning normalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58749.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.