Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en topplockspackning i en BMW

Den topplockspackning är en tätning som skyddar bilens cylindrar genom att förhindra kylvätskeläckage och genom att hålla kylmedel och olja från blandning. Inne i en BMW, sitter topplockspackning under cylinderhuvudet. Om BMW: s motor tenderar att överhettas, kan det skada topplockspackningen. Vid byte av en skadad packning, vara beredd att tömma kylsystemet och genomföra en större operation för att avlägsna alla motorns komponenter bara för att komma åt packningen. Saker du behöver
ersätter
packning huvudet Kraftiga hylsnyckel
Spetstång
Skiftnyckel
dräneringskärlet
Commercial kylvätskeblandningen
Vatten
Putty kniv
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen, stänga av bilen och pop den främre huven.
2

Lokalisera den negativa batterikabeln som har ett minus (-) symbolen etikett och en svart kabel sladd fäst på den. Med en tung hylsnyckel, vrid bulten ansluten till batteriets minuspol till vänster för att ta bort. . Slingra den svarta kabeln från dess ände bas från terminalen med nål-tång till gratis
3

Töm kylsystemet, plats en kastrull under bilens radiatorenheten avtappningspluggen. Vrid kylarens lock moturs för att ta bort. Använd en skiftnyckel för att ta bort bultarna från klämman som håller fast slangen luftintag. Avlägsna bulten genom att vrida den åt vänster från kylarens kamremmen.
4

Öppna kylarens kontakt med skiftnyckel, vrida den moturs för att lossa kontakten och låta kylvätskan strömmar från radiatorn i stekpannan. Dra ur kontakten när kylvätskan rinner ut.
5

Häll en 50/50 blandning av kommersiell kylvätska och ljummet vatten i kylaren, eller hänvisa till BMW instruktionsboken för att få exakt mätning .
6

Starta motorn för att tillåta blandningen av kylvätska för att spola i 15 minuter. Idle motorn efter kylvätska har spolats. Töm kylaren igen med en färg och fyll kit köpt från en lokal auto butik. Kör motorn i 25 minuter, låt sedan tomgång i 15 minuter.
7

Lossa skruvarna som håller fast fördelarlocket som är placerad bredvid cylindern. Ta också bort bilens bult insugningsröret.
8

Öppna topplocket, som ligger inne i förbränningsmotorn och placeras ovanpå cylindrarna på toppen av cylinderblocket (den består av en plattform bostäder gnista pluggar och ventiler tallriksventiler). Ta sin ventilkåpan och skruva dess bult med skiftnyckel för att ta bort. För att se till att du tar bort det ordentligt, lossa dess bultar från utsidan topplocket genom att arbeta dig inåt. När alla skruvar har lossnat, gå tillbaka till början för att ta bort alla bultar.
9

Reach i sitt kvarter för att komma och lyfta upp huvudet packningen från insidan. Använd en spackel för att skrapa några rester kvar under topplockspackning.
10

Kassera gamla topplockspackning och ersätt med en ny. Placera den nya ett inuti cylinderblocket. Ersätt alla borttagna komponenter och åter säkra sina bultar hårt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62024.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.