Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Corvette broms problem

Bromssystemet i Corvette är komplex, men beväpnade med rätt information kan du enkelt identifiera och lösa eventuella systemproblem själv, oavsett år för din Corvette. Var noga med att iaktta största försiktighet och använda systematiska rutiner när du felsöker din Corvette hemma. Det vanligaste problemet är ett relä, men denna guide kommer att hjälpa till att förbereda och utbilda dig själv för eventuella problem som kan uppstå för att åtgärda. Addera Brake System

Corvette bromssystemet har exponentiellt förbättrats under åren, anställa teknik som utför utan fel eller säkerhetsrisker. Men även med den senaste utgåvan av starkare och större kol keramiska bromsar, kräver någon bil underhåll och uppmärksamma eventuella oegentligheter i körförmågan. Pedalen pulserande och en distinkt surrande ljud är alla goda indikatorer det är något fel med bromssystemet, oavsett vilket år Corvette dig själv.
Att bekanta sig med Brake System

Om din ABS lyser, betyder detta att säkringarna bör kontrolleras. Om 10-amp mätare säkring och 10-amp broms säkringen ser bra kommer modulatorenheten måste kontrolleras också. Om din Corvette är en cabriolet, kommer talaren monteringen måste avlägsnas manuellt för att komma till modulen.

Reläet heter PN 1636973 är det vanligaste problemet med bromssystemet. Det finns flera sätt du kan testa dessa hemma om föredraget. Identifiera siffrorna på stiften och använda detta som referens för tråd färger du kan behöva för att felsöka i framtiden. Addera en testlampa

Ett test ljus kan vara används när du vrider nyckeln till att se till att det finns spänning på pin nummer 87 (orange), 15 (svart /rosa) och 30 (orange /svart). Reläet är fungerar bra om det är spänning detekteras för alla tre av dessa. Om det inte finns någon spänning detekteras, kan kontakten leder till reläet har ingen ljudanslutning.

Marken måste också kontrolleras genom provning för spänning på stift 31. Som en grund för reläet, ska ingen spänning detekteras. Testet tänds om det är en dålig plats. Marken ytterligare på viran behöver testas för korrekt kontakt. Testet tänds på båda sidor om det finns en dålig marken ytterligare.
Solenoid och Pump Motor
p Om modulen fungerar, reläerna fungerar solenoiden och pumpmotor, som båda är belägna på toppen av pumpen, skulle kunna vara källan till problemet. Eftersom reläerna ansluta direkt till pumpen, sätter nya reläer i är en quick fix. Ett annat alternativ är att avlägsna den kontroll sockeln och kontrollera spänningen efter stafetten för stiftet position 9.
Andra alternativ

här guiden ska lyckas identifiera eventuella problem med bromssystemet. Om alla dessa tester inte isolera problemet, bör den höga strömstyrka kretsen kontrolleras om makten. Om det fungerar som det ska också, kan det vara dags att låta en licensierad mekaniker ta det härifrån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57436.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.