Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar en Gauge Motor Vakuum

Motor misslyckande kan vara mycket farligt, särskilt när du har ingen aning om vad problemet är. Det finns olika sätt du kan testa för motorproblem. Vakuummätaren ger ett medel för problem Testa Motor såsom insugningsröret vakuum, veva vakuum, bränslepump vakuum och booster pump vakuum, bland andra. Vakuummätaren ersätter inte annan testutrustning, utan snarare kompletterar den och diagnoser motorproblem mer slutgiltigt. Vakuummeter avläsningar med motorn igång och måste vara korrekt för att vara av något värde. Här är de steg att ta när man testar en motor med en vakuummätare. Instruktioner
en

Anslut slangen av vakuummätaren så nära grenröret som möjligt. Denna anslutning måste hållas täta för avläsningarna att vara korrekt. Var noga med att kontrollera att öppningarna till mätaren och insugningsröret är fri från smuts eller andra restriktioner. Motorn måste vara varm för att få korrekta avläsningar.
2

Starta motorn. Kör den tills du når normal temperatur och sedan lämna den inte använts på ett tag. Jämför värdena med tillverkarens bruksanvisning. Med en hastighet av 550 varv per minut, eller varvtal, bör mätaren ge en avläsning mellan 17-22 inches. Detta indikerar att motorn är i gott skick. Om du inte får en läsning, kolla för blockering eller bristning av ett vakuum linje. Reparera vid behov, sedan testa motorn igen.
3

Öppna och stäng gasreglaget plötsligt. De avläsningar först bör sjunka med ca 2 inches när gasspjället är öppet, sedan hoppa tillbaka upp med ca 6 inches när spjället är stängt. Om motorn är i gott skick, kommer behandlingen att gå tillbaka till det normala när motorn är inaktiv. Om avläsningarna sjunka och förbli stabil på tappade behandlingen, kan det tyda på ett antal problem, till exempel om behandlingen sänks till 15 inches, betyder det kompression läcker mellan cylinderväggarna och kolvringar. Det kan också indikera felaktig tändningen. Vid en läsning av 10 inches, kan problemet vara att ventiltider av motorn är inte korrekt.
4

Starta motorn, sedan långsamt öka hastigheten till ca 3000 rpm. Vid denna hastighet, bör behandlingen vara lika med eller högre än tomgång vakuum. Om avläsningarna minskar vid högre varvtal, då detta skulle indikera förekomsten av ett alltför stort mottryck.
5

Test bränsle styrsystemet. Detta görs sist eftersom alla andra system skall fungera korrekt. Bränsle kontrollproblem föreligger om pekaren har en långsam flytande rörelse mellan 4 till 5 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62016.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.