Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man justera den bakre trumbromsar Med däcken på

skillnad skivbromsar, som är självjusterande genom sin konstruktion, kräver de trumbromsar vanligen används på bakhjulen på många fordon en första justering när nya beläggen är installerade och kan kräva rutinmässiga justeringar i de fall där de själv-justerare inte fungerar. Justering av trumbromsar är en relativt enkel uppgift som de flesta hem mekaniker lätt kan lära sig att utföra utan att ens behöva ta de bakre hjulen från fordonet. Trumbroms justering med bakhjulen i stället kommer i själva verket kan du justera dem mycket noggrant. Saker du behöver
Hydraulisk domkraft eller annan säker jack Sida 2 Jack står
Trä block, eller motsvarande, för att chocka framhjulen
Ficklampa eller släppa linan arbeta ljus
Liten straight skruvmejsel
Bromsrengöringsmedel
Penetrerande olja, med trollspö
Drum bromsjustering verktyg (även känd som en "sked")
Visa fler instruktioner
1

Place träklossar eller motsvarande under den främre däck, för att tjäna som stoppklossar. Jack den bakre delen av fordonet tillräckligt hög för att erhålla en bekväm arbetsyta under den. Justera de två pallbockar och placera en på vardera sidan, enligt axelhus för bakhjulsdrivna fordon, eller under hjälpramen för framhjulsdrift. Vicka fordonet något för att försäkra att det stadigt stöds på läktarna.
2

Leta bromsen öppningen justering tillgång på baksidan av fästplattan. Detta är normalt placerad i botten av plattan. Avlägsna gummiproppen, om det finns en närvarande, med en liten rak skruvmejsel.
3

Inspektera själv skaderegleraren genom åtkomstöppningen, med hjälp av en ficklampa eller arbetsbelysning. Spraya det med broms renare. Sätt en plast stav in i sprayen huvudet av en burk penetrerande olja. Försiktigt spraya utsatta justerskruvar trådar, noga med att inte få olja på bromsbeläggen. Låt det tränga under några minuter.
4

in en broms sked i åtkomstöppningen tillräckligt långt för att engagera tänderna på inställningsratten. Om justeraren fungerar, kommer det att vända bara i en riktning och du hör ett klickande ljud när du vrider inställningsratten.
5

Placera en hand på däcket och vrid sakta det som du Dra åt justerskruven. Håll upp detta tills du känner motstånd på bakhjulet. När du känner en moderat motstånd, sluta. Upprepa denna procedur på det andra hjulet. Försök att få motståndet på båda hjulen så lika som möjligt.
6

Avlägsna domkraften och lägre fordonet till marken. Tryck på bromspedalen. Det ska kännas fast och solid. Starta bilen, lägga den i backväxeln och sakta backa upp och stoppa ett par gånger. Detta kommer att jämna ut de bakre justerare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57857.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.