Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar termostaten på en 1997 GMC Jimmy

Byta termostat i ditt 1997 GMC Jimmy ser din motor kommer att köras vid rätt temperatur. Termostaten styr flödet av kylmedel. När motortemperaturen stiger, öppnas termostaten automatiskt och tillåter flödet av kylmedel i motorblocket. En dåligt fungerande termostat inte öppnas, vilket gör att motorn överhettas. Denna lilla och billig anordning är en viktig del av din lastbil kylsystem. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Packning skrapa eller rakblad
Ny termostat och packning
Hylsnyckel
Channel-lås tång
Gummiklubba
liten hink
Packning självhäftande
Visa fler instruktioner
1

Låt din lastbil motorn svalna innan du utför en termostat ersättare. När det har svalnat, ta på dig skyddsglasögon och ta bort kylarlocket för att lätta på trycket från kylsystemet.
2

Öppna huven och koppla bort både de negativa och positiva batterikablarna. Placera en hink under kylarens avtappningsplugg, vilket i botten av radiatorn.
3

Lossa drain-kontakten bulten med en hylsnyckel. Släpp bara tillräckligt frostskyddsmedel för att rensa ut den övre kylarslangen som fäster till termostathuset lock röret, sedan stänga och dra åt pluggen.
4

Lossa övre kylarslangen där den ansluter till termostathuset lock och röret. Pressa klämman våren slang med kanal-lås tång och skjut den bort från locket. Slutet anslutet till kylaren kan sitta kvar under termostaten ersättare.
5

Ta bort de två fästskruvarna som fäster locket till motorn med hylsnyckel. Tryck på locket med en gummiklubba för att bryta förseglingen eller bända bort det med en platt skruvmejsel.
6

Stuff en ren handduk i termostaten öppnar för att förhindra att smuts och skräp kommer in i motorn . Skrapa bort den gamla packningen, skräp och lim från locket och termostat öppningen med en färgskrapa.
7

Ta ut handduken och applicera en liten mängd packning lim på ersättare packningen. Placera packningen på termostaten öppning. Var säker på att monteringshålen är rätt inriktade så termostaten och locket kommer sits korrekt.
8

Installera den nya termostaten med fjäder nedåt i motorblocket. Sätt tillbaka locket och fäst röret, vara säker på att inte störa packningen, och fäst det med bultarna.
9

Anslut den övre kylarslangen och fäst den med fjädern klämman.

10

Anslut batterikablarna, starta motorn och byt ut det tomma frostskyddsvätska i kylaren. Låt motorn gå i flera minuter medan du letar efter läckor. Toppa med extra frysskydd och sätt på locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60921.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.