Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar främre rotorerna på en Ford Taurus

De främre broms rotorer på Ford Taurus modellerna är de viktigaste delarna som bromsbelägg tryck mot att föra Taurus till ett stopp. När bromsarna ansätts, komprimerar cylindern insidan av bromsoket mot bromsbeläggen. Bromsbeläggen komprimera sedan mot bromsrotorn att stoppa bilen. När bromsbeläggen slits ner, kommer de att lämna spår insidan av broms rotorer och broms rotorer kommer att behöva bytas ut. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
rörtång
1/2 tum spärrnyckel
1/2 tums enhet 12mm socket Flighter Long platt skruvmejsel
Bungee sladd
Skyddsglasögon
Gummiklubba
Ny frambroms rotorer
DOT-3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Ford Taurus på en plan yta och stäng av motorn. Ställ i nödbromsen och öppna huven.
2

Skruva av locket till bromsvätskebehållaren och ställa den på ett säkert ställe.
3

Jack upp framsidan av Ford Taurus och sätta pallbockar bakom varje framdäcket längs rambalk av Ford Taurus. Sänk Taurus på domkraften. Inspektera att se till att Taurus sitter säkert och jämnt under rambalkar.
4

Ta föraren däckets sida fram med rörtång. Vrid muttrarna moturs för att lossa och ta bort muttrarna.
5

Skjut hjulet på hjulnavet och ställ in ratten åt sidan.
6

Ta bort de två övre och nedre 12mm bromsok bultar i den bakre delen av bromsok med en 1/2 tums enhet Ratchet och en 12mm hylsa. Vrid skruvarna moturs för att lossa och ta bort.
7

Skjut platt skruvmejsel i den övre baksidan av bromsok och bända den bakre bromsbelägg inåt. Detta kommer att komprimera bromsok cylindern och tillåter dig att glida tjockleken av av bromsrotorn.
8

Skjut bromsoket rakt ut av den övre delen av bromsrotorn. Häng bromsoket till den främre spiralfjädern med ett gummiband för att hålla bromsok från hängande av bromsledningen.
9

Ta på skyddsglasögon att hålla skräp och skräp från att komma in i dina ögon när du slår. Tryck på baksidan av bromsrotorn med gummiklubban hela vägen runt rotorn tills rotorn lossnar från navet. Skjut den främre rotorn rakt ut av navet.
10

Line ny rotor med klackarna på navet och skjut in rotorn direkt på navet. Skjut bromsok tillbaka över toppen av bromsrotorn.
11

Skruv de två övre och nedre 12mm caliper monteringsbultar tillbaka in den bakre delen av bromsoket. Dra åt de två skruvarna väldigt tight med 1/2 tums enhet Ratchet och 12mm uttag.
12

Skjut tillbaka hjulet på navet och skruva muttrarna tillbaka på klackarna. Dra åt muttrarna genom att vrida muttrarna medurs med rörtång. Följ dessa steg för att byta ut de främre broms rotorer på passagerarsidan av Taurus.
13

Jack Taurus upp och ta bort domkraften. Sänk Taurus till marken.
14

Lägg DOT-3 bromsvätska till bromsvätskebehållaren om det behövs. Skruva tillbaka locket på bromsvätskebehållaren och stäng huven.
15

Veva Taurus och pumpa bromsarna tills du känner bromsarna blir trångt. Pumpning bromsarna kommer att komprimera bromsbeläggen tillbaka till det ursprungliga avståndet från bromsrotorn. Stäng av motorn. Job komplett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57898.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.