Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 1,6 Aveo s Vattenpump

Vattenpumpen på en Chevrolet Aveo med 1,61 motorn skjuter kylvätska från kylaren och genom motorblocket, se till att kylvätskan alltid cirkulerar genom systemet. Om vattenpumpen misslyckas, då kylmediet sitter i motorblocket, värma upp för att den inte har en chans att svalna. Detta kommer att orsaka att motorn överhettas, vilket kan orsaka omfattande skador. Om vattenpumpen i din Aveo misslyckas, byt ut den mot en ny. Det bör ta cirka tre timmar att göra. Saker du behöver
dräneringskärlet
skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Packning tätningsmedel
Packning skrapa
Byte vattenpump
Byte vattenpump packning
50-50 förspädd kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Låt Aveo svalna i minst fyra timmar. Sätt dräneringstråget under kylaren. Öppna avtappningspluggen på kylaren med handen. Töm kylaren i dräneringstråget.
2

bort slangklämmorna som håller kylarslangar till vattenpumpen på passagerarsidan av motorn med skruvmejsel. Dra kylarslangar bort från vattenpumpen.
3

Unbolt bakersta kamrem lock från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Skruva loss vattenpumpen från motorblocket med 3/8-tums Ratchet och uttag. Ta sedan ut den på blocket. Skrapa monteringsytan av motorn med packningen skrapan för att rensa bort all packning kvarvarande rester.
4

Applicera packningen tätningsmedel i monteringsytan på motorn. Montera pumpen ersättande vatten med byte packningen på motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag.
5

tillbaka den nedre luckan kamremmen med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sedan installera om kylarslangar på vattenpumpen med skruvmejsel.
6

Öppna kylarlocket. Fyll kylaren med 50-50 förspädd kylvätska. Starta bilen och sätta på värmaren på hög. Låt Aveo att köra i 10 minuter. Stäng sedan av bilen. Öppna kylarlocket igen och tillsätt så mycket kylmedel som behövs för att fylla upp systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61354.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.